top icon
Επικαιρότητα

Η ΤΕCΟΜ στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας

Το φωτοβολταϊκό πάρκο στη Βιομηχανική Περιοχή Βόλου συμπλήρωσε ένα χρόνο παραγωγής «καθαρής ενέργειας».

Η ΤΕCΟΜ ΑΒΕΤΕ, εταιρεία του Oμίλου Θεοχαράκη, η οποία δραστηριοποιείται στην αγορά των επίπλων γραφείου και στην κατασκευή δερμάτινων σαλονιών αυτοκινήτων και αεροπλάνων, έχει εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία από τις 23 Ιανουαρίου 2009 έναν από τους μεγαλύτερους φωτοβολταϊκούς σταθμούς στην Ελλάδα, συνολικής ισχύος 2 MWp.
 
Η εταιρεία είναι από τις πρώτες που δραστηριοποιήθηκαν στον τομέα της «πράσινης ενέργειας» στην Ελλάδα εγκαθιστώντας τον φωτοβολταϊκό σταθμό έκτασης 40.000 τ.μ. στη Β.Ι.Π.Ε. Βόλου. Μέχρι στιγμής, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας του σταθμού ανέρχεται σε 3.000.000 kWh, αριθμός που αντιστοιχεί σε αποσοβούμενες εκπομπές CO2 της τάξεως των 2.700.000 kg.
 
Ως γνωστόν, κάθε κιλοβατώρα ηλεκτρισμού που προμηθευόμαστε από το δίκτυο της ΔΕΗ και παράγεται από ορυκτά καύσιμα, επιβαρύνει την ατμόσφαιρα με περίπου 1 κιλό CO2. Το αέριο αυτό είναι ένα από αέρια που δημιουργούν «το φαινόμενο του θερμοκηπίου», συμβάλλει δηλαδή σημαντικά στις επικίνδυνες κλιματικέ αλλαγές που απειλούν τον πλανήτη. Έτσι η στροφή στις καθαρές πηγές ενέργειας, όπως η ηλιακή, αποτελεί τη μόνη διέξοδο για την αποτροπή των κλιματικών αλλαγών που απειλούν τη ζωή μας. Επιπλέον, η χρήση της ηλιακής ενέργειας συνεπάγεται λιγότερες εκπομπές άλλων επικίνδυνων ρύπων (όπως τα καρκινογόνα μικροσωματίδια, τα οξείδια του αζώτου, οι ενώσεις του θείου, κ.λπ.) που επιφέρουν σοβαρές βλάβες στην υγεία και το περιβάλλον.
 
Συνολικά λοιπόν η επένδυση της TECOM στο Βόλο, πραγματοποιήθηκε με γνώμωνα και τις δυσμενείς περιβαλλοντικές εξελίξεις, αλλά συνδυάστηκε και με τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που δημιουργούνται από την παραγωγή ενέργειας με απόλυτα φιλικούς προς το περιβάλλον μεθόδους. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Όμιλος Θεοχαράκη πρόκειται να επεκταθεί περαιτέρω στην αγορά «καθαρής ενέργειας», έχοντας ήδη εξασφαλίσει την αδειοδότηση για έναν ακόμη φωτοβολταϊκό σταθμό ίδιας ισχύος (2 MWp), δίπλα ακριβώς στον εν λειτουργία σταθμό της Β.Ι.Π.Ε. Βόλου, ενώ ερευνά τη δυνατότητα εγκατάστασης αντίστοιχων μονάδων και σε άλλα μέρη της Ελλάδας.
 
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ