top icon
Επικαιρότητα

Η VW θέλει να αγοράσει την Alfa Romeo!

Σύμφωνα με έγκυρα δημοσιεύματα, η VW είναι πρόθυμη να προσθέσει την Alfa Romeo στην ατζέντα των εταιρειών της, ωστόσο οι Ιταλοί υπεραμύνονται δηλώνοντας κατηγορηματικά πως η πώληση της μιλανέζικης φίρμας δεν είναι στις προθέσεις τους.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε έγκυρα ηλεκτρονικά μέσα του αυτοκινητικού Τύπου, η VW δείχνει πρόθυμη να προσθέσει την Alfa Romeo στην ατζέντα των υπό έλεγχο εταιρειών της, ωστόσο οι Ιταλοί υπεραμύνονται μιας τέτοιας κίνησης δηλώνοντας κατηγορηματικά πως η πώληση της μιλανέζικης φίρμας δεν είναι στις προθέσεις τους.
 
Το σίγουρο είναι πως οι… επεκτατικές διαθέσεις του γκρουπ VW στα πλαίσια του σύγχρονου αυτοκινητικού στερεώματος δεν πρόκειται να σταματήσουν, παρά την άρνηση των Ιταλών να «παραχωρήσουν» στον Νο1 κατασκευαστή της Γηραιάς Ηπείρου την πλέον ιστορική –μετά τη Ferrari- μάρκα τους. Ο λόγος; Η δεδηλωμένη πρόθεση της να ξεπεράσει το… εμπόδιο της Toyota και να καταστεί, το αργότερο έως το 2015, ως ο Νο1 κατασκευαστής σε παγκόσμιο επίπεδο. Υπό το πρίσμα αυτό, λοιπόν, η (εξ)αγορά μιας εταιρείας με την αύρα, τη δυναμική αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης της Alfa Romeo, δείχνει ως το ιδανικότερο θα λέγαμε σενάριο. Πολύ περισσότερο μάλιστα, αν αναλογιστεί κανείς πως το γερμανικό γκρουπ έχει ήδη εντάξει στις τάξεις του την επίσης ιταλική Lamborghini, πρόσφατα τον γνωστό σχεδιαστικό οίκο Italdesign Giugiaro (σ.σ.: πολύ σύντομα μάλιστα θα έχει υπό τον πλήρη έλεγχο της μια ακόμα διάσημη μάρκα με σπορτίφ χαρακτηριστικά: την Porsche), ενώ κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι το γεγονός ότι ο επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος του γκρουπ VW είναι ο γνωστός από τη θητεία του στην Alfa Romeo, Walter de Silva, ενώ τα ηνία του τμήματος μάρκετινγκ κατέχει μια πετυχημένη προσωπικότητα του είδους, ο Luca de Meo, που με αντίστοιχη επιτυχία θήτευσε στις τάξεις της Fiat…
 
Επιστρέφοντας στο ενδεχόμενο αγοράς της Alfa Romeo, ανώτατο στέλεχος του γκρουπ VW επιβεβαίωσε σήμερα και για μια ακόμα το ενδιαφέρον της γερμανικής εταιρείας για την ιταλική εταιρεία, όταν την ίδια στιγμή ανώτατο στέλεχος της Fiat δήλωνε πως οι ιθύνοντες της τελευταίας παραμένουν απόλυτα προσηλωμένοι στο 5ετές πλάνο ανάπτυξης της μιλανέζικης φίρμας, που πρόσφατα έδωσε στη δημοσιότητα ο CEO της Fiat, Sergio Marchionne και περιγράφει αναλυτικά και με συγκεκριμένες κινήσεις το στόχο των Ιταλών για 5πλασιασμό των πωλήσεων της εταιρείας έως και τα τέλη του 2014 (σ.σ.: από 102.000 μονάδες που ήταν πέρσι, σε 500.000, συμπεριλαμβανομένων και των ταξινομήσεων στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, όπου η Alfa Romeo θα δραστηριοποιείται πλέον και επισήμως).
 
Αν μη τι άλλο, το ενδιαφέρον των Γερμανών της VW για την απόκτηση της Alfa Romeo είναι πλέον κάτι παραπάνω από δεδομένο. Το ίδιο δεδομένη όμως φαίνεται να είναι την παρούσα στιγμή και η πρόθεση των Ιταλών να μην απεμπολήσουν μια από τις πλέον θρυλικές μάρκες της παγκόσμιας αυτοκίνησης, παρά τα όποια προβλήματα βιωσιμότητάς της, τα οποία, όπως είναι φυσικό, καλλιεργούν το έδαφος για έξωθεν πιέσεις που έχουν στόχο την εξαγορά της. Δε μένει προς το παρόν παρά να δούμε ποια θα είναι τελικά η έκβαση της τόσο ενδιαφέρουσας αυτής διελκυστίνδας. _Χ.Α.  
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ