top icon
Επικαιρότητα

IAA 2017: Borgward Isabella Concept (+14 photos)

Η γερμανική εταιρεία επανέρχεται στο προσκήνιο μετά από πολλά χρόνια παρουσιάζοντας στην ΙΑΑ 2017 ένα στιλάτο κουπέ.

Έχοντας σταματήσει τις δραστηριότητές της λόγω πτώχευσης το μακρινό 1961, η γερμανική Borgward, η οποία ιδρύθηκε το 1919, επανήλθε στη… ζωή το 2015, χάρη στα κεφάλαιο Κινέζων επενδυτών παρουσιάζοντας το πρωτότυπο SUV BX7. Σήμερα, δύο χρόνια μετά, η εταιρεία χτυπά ξανά την πόρτα της παγκόσμιας αυτοκίνησης, με πρωταρχικό στόχο να εισέλθει εκ νέου στην απαιτητική αγορά της Ευρώπης.

Ως απόρροια όλων των παραπάνω, στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης παρουσιάστηκε σήμερα ένα ακόμα πρωτότυπο, το Isabella Concept, ένα αυτοκίνητο που δανείζεται το όνομα του από το ομώνυμο μοντέλο που τη δεκαετία του ’50 αποτέλεσε για την Borgward μια σημαντική εμπορική επιτυχία.

Το μήκος του είναι 5 μ., το πλάτος του 1,9 και το ύψος του σχεδόν 1,4 μ., και φυσικά, όπως φαίνεται και στις σχετικές φωτογραφίες, πρόκειται για ένα σπορ κουπέ μοντέλο 2+2 θέσεων.

Η γερμανική εταιρεία αναφέρει στις επίσημες ανακοινώσεις της πως το Isabella Concept είναι ηλεκτρικό, χωρίς ωστόσο να ανακοινώνει περεταίρω στοιχεία.

Στόχος της Borgward, η οποία έχει τις ευρωπαϊκές της εγκαταστάσεις στη Βρέμη της Γερμανίας, είναι να κατασκευάζει από το 2020 και εξής περί τις 800.000 μονάδες σε ετήσια βάση, αριθμός που οι ιθύνοντες της ευελπιστούν ότι θα διπλασιάσουν πέντε χρόνια αργότερα._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ