top icon
Επικαιρότητα

IAA 2017: Renault Symbioz Concept (+15 photos)

Εν έτει 2017, η Renault μας… μεταφέρει νοερά στο 2030 με άρμα το πρωτότυπο Symbioz που σήμερα είδε το φως της δημοσιότητας στην ΙΑΑ 2017.

Πρόκειται για μια κατασκευή με την αρωγή της οποίας η Renault μας αποκαλύπτει πως φαντάζεται τις εφαρμογές, αλλά και τη μορφή των αυτοκινήτων που δούμε από το στρατόπεδο της με χρονικό ορίζοντα το 2030. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στο σχετικό δ.Τ., «πρόκειται για ένα πρωτότυπο που θα συμβάλλει στην περεταίρω μελέτη και ανάπτυξη συγκεκριμένων τεχνολογιών, όπως είναι η αυτόνομη οδήγηση, η ηλεκτρονική διασύνδεση και η ηλεκτροκίνηση».

Με τη Renault να πιστεύει ακράδαντα ότι το αυτοκίνητο του μέλλοντος θα λειτουργήσει αρμονικά και σε μόνιμη αλληλεπίδραση με το περιβάλλον, την υφιστάμενη υποδομή του οδικού δικτύου και τον ψηφιακό τρόπο ζωής των επιβατών, διόλου τυχαία το όνομα του πρωτοτύπου προέρχεται από την ελληνική λέξη «Συμβίωση», με το γράμμα «Z» στο τέλος να παραπέμπει στην ηλεκτρική τεχνολογία Z.E. των Γάλλων του Renault Group.

Το Renault Symbioz Concept έχει την ικανότητα να συνδέεται ασύρματα με το σπίτι σας, ενώ όταν σταθμεύεται σε αυτό θα μπορεί να αποτελεί… κομμάτι του τελευταίου προσθέτοντας στο όλο οικοδόμημα ένα ακόμα χρήσιμο δωμάτιο! Όταν δεν κινείται, η Renault αναφέρει πως το Symbioz θα μπορεί να επιστρέψει στο ηλεκτρικό κύκλωμα του σπιτιού σας μέρος της αποθηκευμένης στις μπαταρίες του ενέργειας. Μια ακόμα δυνατότητα που συνδέεται άμεσα με την έννοια της… συμβίωσης αφορά στην ικανότητα του αυτοκινήτου να ελέγχει πολλές από τις λειτουργίες του, όπως τον κλιματισμό, των φωτισμό, αλλά και τις βασικές οικιακές συσκευές που βρίσκονται σε αυτό. Έτσι, όταν θα πρέπει να αναχωρήσετε, το Symbioz, απλά, θα αναλαμβάνει τα πάντα για εσάς, πριν από εσάς.

Κατά τ’ άλλα, το μήκος του φουτουριστικού σε σχεδίαση Symbioz είναι 4,7 μ., το πλάτος του σχεδόν 2 μ. και το ύψος του μόλις 1,38 μ.

Σε ότι αφορά στις κινητήριες μονάδες του, στα σωθικά του αυτοκινήτου φιλοξενούνται δύο ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι βρίσκονται εγκατεστημένοι πίσω κινώντας τους αντίστοιχους τροχούς. Η απόδοσή του ανέρχεται, σύμφωνα με τους Γάλλους, στους 680 ίππους, με τη ροπή να αγγίζει τα 660 Nm. Οι παραπάνω τιμές μπορούν να εξασφαλίσουν επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 6 δλ.

Σε ότι έχει να κάνει με την αυτονομία, οι συσσωρευτές ενέργειας των 72 κWh εγγυώνται ότι με μια πλήρη φόρτιση θα μπορέσετε να καλύψετε μια απόσταση συνολικού μήκους 500 χλμ._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ