top icon
Επικαιρότητα

Ηλεκτρικό Audi Q6;

Την αποκάλυψη ενός σπορ ηλεκτροκίνητου crossover προγραμματίζει η Audi για το προσεχές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει από το εσωτερικό του ομίλου, το νέο μοντέλο θα βασίζεται στη δεύτερη γενιά της ευέλικτης πλατφόρμας MLB και θα χαρακτηρίζεται από το εξαιρετικά αεροδυναμικό σχήμα που θα φέρει και νέα σχεδιαστικά πρότυπα τα οποία θα δούμε και σε άλλα ηλεκτρικά Audi.

Με το λανσάρισμά του να προγραμματίζεται για το 2018, σύμφωνα με όσα ακούγονται, θα πλαισιωθεί και από plug-in hybrid, όπως και από υδρογονοκίνη έκδοση. Τα μοναδικά επίσημα σχόλια προέρχονται από τον Ulrich Hackenberg (υπεύθυνος έρευνας & εξέλιξης της Audi), o οποίος -ειδικότερα για το ηλεκτρικό μοντέλο- έκανε λόγο για αυτονομία της τάξης των 500 χλμ.

Το νέο crossover, που δεν αποκλείεται να ονομαστεί Q6, θα τοποθετηθεί απέναντι στο επερχόμενο Tesla Model X, καθώς και στα plug-in υβριδικά της BMW και της Porsche.

Η παρουσίαση του εν λόγω project εμπεριέχεται στο γενικότερο πλάνο της Audi για επέκταση της γκάμας της από 52 σε 60 μοντέλα μέχρι το 2020. Για το συγκεκριμένο σκοπό, η εταιρεία “τρέχει” το υψηλότερο επενδυτικό πρόγραμμα στην ιστορία της, ύψους 24 δισ., μεταξύ 2015-2019 (οι σχετικές δαπάνες κατά την προηγούμενη πενταετία ήταν 2 δισ. χαμηλότερες), με το 70% του παραπάνω ποσού να αφορά την εξέλιξη νέων μοντέλων και τεχνολογιών. _Ε.Ξ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ