top icon
Επικαιρότητα

ΗΠΑ: Κατηγορίες σε τέσσερα ακόμα στελέχη της Audi για το dieselgate

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ απήγγειλε κατηγορίες σε τέσσερα στελέχη της Audi για το ρόλο που φέρονται να διαδραμάτισαν στο διαβόητο σκάνδαλο χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων που σχετίζεται με τον 3λιτρο πετρελαιοκινητήρα της γερμανικής εταιρείας.

Το κατηγορητήριο στρέφεται στα πρόσωπα των Richard Bauder, πρώην επικεφαλής του τμήματος ανάπτυξης κινητήρων ντίζελ της Audi στο Neckarsulm, Axel Eiser, επικεφαλής του τμήματος ανάπτυξης κινητήρων της Audi στο Ingolstadt από το 2008 έως και το 2013, Stefan Knirsch, διάδοχος του προαναφερθέντος και Carsten Nagel, επικεφαλής της τμήματος πιστοποίησης κινητήρων της εταιρείας στο Neckarsulm, ο οποίος παρατήθηκε από τη θέση του το 2016.

Κάθε ένας από τους τέσσερις άνδρες κατηγορείται για πολλές κακουργηματικές πράξεις, όπως για συνωμοσία προκειμένου να εξαπατηθεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ, για παραβίαση της νομοθεσίας «καθαρού αέρα» στη χώρα, για απάτη κ.α.

Αξίζει να σημειωθεί πως κανένας από τους κατηγορουμένους δεν βρίσκεται υπό κράτηση στις ΗΠΑ καθώς η γερμανική νομοθεσία προστατεύει τους υπηκόους της χώρας από την έκδοσή τους στις ΗΠΑ.

Ο εκπρόσωπος της VW, Pietro Zollino, δήλωσε ότι η εταιρεία συνεχίζει «να συνεργαστεί με τις αρχές αναφορικά με τη συμπεριφορά των συγκεκριμένων ατόμων».

Θυμίζουμε πως η μητρική εταιρεία συμφώνησε να πληρώσει περισσότερα από 25 δις δολάρια στις ΗΠΑ προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των ιδιοκτητών των επίμαχων μοντέλων στη χώρα, καθώς και στα πρόστιμα των ρυθμιστικών αρχών.

Οι κατηγορίες στα τέσσερα στελέχη αφορούν στην πιστοποίηση πέντε μοντέλων που εξοπλίζονται με τον 3λιτρο ντίζελ της ομίλου : των Q7 (2009-15), A6 (2014-2015), A7 και A8L (2014-15), Q5 (2014-15) και VW Touareg (2009-2018).

Μέχρι αυτή τη στιγμή τα άτομα στα οποία έχουν απαγγελθεί κατηγορίες στις ΗΠΑ για το εν λόγω σκάνδαλο ανέρχονται στους 13._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ