top icon
Επικαιρότητα

Jaguar & Land Rover: διαπραγματεύσεις…

Οι εξελίξεις τρέχουν σχετικά με την πρόθεση πώλησης από τη Ford Motor Company της Jaguar και της Land Rover, με τους μνηστήρες να σπεύδουν για τις προσφορές τους, διαδεχόμενοι ο ένας τον άλλο.
 
Όπως έχει γίνει γνωστό, η Ford επιθυμεί να πουλήσει «πακέτο» τις δύο εταιρείες, κάτι που φαίνεται να αποδέχεται ο  58χρονος Jacques Nasser, πρώην εκτελεστικός διευθυντής της Ford που απολύθηκε πριν πέντε χρόνια, «πληρώνοντας» το διαζύγιο της Firestone με τον αμερικανικό όμιλο.
 
Ο κ. Nasser, συμμέτοχος σήμερα σε μεγάλο επενδυτικό group, έχει πάρα πολύ καλές σχέσεις με τον William Clay Ford Jr.
 
Πέρα από αυτό, είχε πάρει ενεργό μέρος στην εξαγορά της Volvo και της Land Rover, δημιουργώντας παράλληλα την Premier Automotive Group που περιλάμβανε τις ευρωπαϊκές μάρκες της Ford Motor Company.
 
Όλα βρίσκονται στη φάση των ιδιωτικών διαπραγματεύσεων κι επισήμως δεν έχει τίποτα ακόμη ειπωθεί.
 
Πάντως, το όνομα των Volvo και Αston Martin, δεν έχει μπει στο «παιχνίδι» μέχρι τώρα.
 
Όσο αφορά στο σενάριο πώλησης μόνο της Jaguar, ύστερα από την εκδήλωση ενδιαφέροντος της JCB, ακούγεται και το όνομα του Ρώσου μεγαλοεπιχειρηματία κ. Νικολάι Μολένσκι, ιδιοκτήτη από το 2004 της βρετανικής εταιρείας σπορ αυτοκινήτων ΤVR.
 
Mάλιστα, μπορούμε να πούμε πως αυτός ο «μνηστήρας» έχει μάλλον περισσότερες πιθανότητες από την JCB. 
 
Yπενθυμίζουμε πως η εξαγορά της Land Rover είχε κοστίσει στη Ford Motor Company 2.7 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η αντίστοιχη της Jaguar ξεπέρασε ελάχιστα τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια.
 
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ