top icon
Επικαιρότητα

Καλπάζει σε πωλήσεις, έσοδα και κέρδη η Ferrari στο πρώτο τρίμηνο του 2018

Η ιταλική εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα τις οικονομικές της επιδόσεις για το πρώτο τρίμηνο του έτους και μαζί τους τα… βασικά στοιχεία των πωλήσεών της.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που διένειμαν σήμερα οι Ιταλοί, η Ferrari κατάφερε κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του έτους να αυξήσει τα έσοδα της κατά μόλις 1% και συγκεκριμένα από τα 821 εκ. ευρώ που ήταν την αντίστοιχη περίοδο του 2017, στα 831 εκ. ευρώ. Την ίδια στιγμή, η μικτή κερδοφορία της (προ φόρων, δασμών κτλ.) αυξήθηκε κατά 13%, με τα καθαρά κέρδη να ανέρχονται εν τέλει στα 149 εκ. ευρώ, επίδοση ενισχυμένη κατά 19,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή που περιορίστηκε στα 124 εκ. ευρώ.

Έτσι, το κέρδος που αναλογεί ανά μετοχή διαμορφώθηκε στα 0,78 ευρώ.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός πως την ίδια περίοδο, το cavallino rampante κατάφερε να μειώσει το χρέος του κατά 60 εκ. ευρώ, και συγκεκριμένα από τα 473 που ήταν στα τέλη του 2017, στα 413 εκ. ευρώ. Σε σχέση με τις πωλήσεις, η Ferrari ανακοίνωσε ότι «έστειλε» σε ισάριθμους πελάτες της 2.128 αυτοκίνητα, επίδοση ενισχυμένη κατά 6,2% σε σύγκριση με την περσινή της ίδιας περιόδου (2.003 αυτοκίνητα). Στην Κίνα, στο Χόνγκ Κόνγκ και στην Ταιβάν, η Ferrari κατέγραψε εμπορικό άλμα της τάξης των 14 ποσοστιαίων μονάδων, ενώ στις ΗΠΑ η βελτίωση του βηματισμού της περιορίστηκε στο 4%.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εταιρεία, οι βελτιωμένες πωλήσεις της στο πρώτο τρίμηνο οφείλονται πρωτίστως στην πολύ καλή πορεία της 12κύλινδρης 812 Superfast.

Για το σύνολο του 2018, η Ferrari προβλέπει πωλήσεις που θα υπερβαίνουν τις 9.000 μονάδες, καθαρά έσοδα άνω των 3,4 δις ευρώ και κέρδη προ φόρων που θα ξεπερνούν τα 1,1 δις ευρώ. Εις ανώτερα… Sergio Marchionne._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ