top icon
Επικαιρότητα

Κλεφτή ματιά στη νέα Aston Martin Vantage

Η βρετανική εταιρεία δίνει στη δημοσιότητα μία ακόμα teaser φωτογραφία της νέας Vantage.

Μετά την DB11, που πρόσφατα «φόρεσε» τον 8κύλινδρο κινητήρα της Mercedes-AMG, η νέα Vantage, που θα δούμε να αποκαλύπτεται πλήρως και… οριστικά προς τα τέλη της τρέχουσας χρονιάς, θα είναι αυτή που θα αποτελέσει το δούρειο ίππο της Aston Martin στην ολιγομελή αλλά πάντοτε ενδιαφέρουσα κατηγορία των πολυτελών Grand Turismo κουπέ μοντέλων. Ύστερα από την προβολή των πρώτων και καμουφλαρισμένων για την περίσταση φωτογραφιών της στις αρχές του περασμένου μόλις Αυγούστου, σήμερα η Aston Martin δίνει στη δημοσιότητα –με την αρωγή ασφαλώς γνωστού μέσου κοινωνικής δικτύωσης που πλέον αποτελεί το σύνηθες εργαλείο προώθησης για ουκ ολίγους κατασκευαστές- μια επιπλέον «απεικόνισή» της, η οποία αποκαλύπτει τη περίγραμμα της ουράς, αλλά και τη μορφή των ενιαίων φωτιστικών σωμάτων τα οποία την κοσμούν.

Συνολικά, η νέα Aston Martin Vantage αναμένεται να αντλεί την έμπνευσή της πολύ περισσότερο από την «κινηματογραφική» DB10 και λιγότερο από την DB11, από την οποία και δανείζεται το δάπεδό της. Εν προκειμένω, πρόκειται για μια κοντύτερη εκδοχή του τελευταίου, η οποία, χάρη στην εκτενή χρήση αλουμινίου, αναμένεται να εξασφαλίζει στη νέα Vantage βελτιωμένη ακαμψία. Και, φυσικά, μικρότερο βάρος, κάτι που εξακολουθεί να αποτελεί πρωταρχικό ζητούμενο για κάθε σπορ κουπέ μοντέλο.

Η… εισαγωγική έκδοση της νέας Aston Martin Vantage θα «φορά» και αυτή τον V8 twin-turbo κινητήρα της Mercedes-AMG που είδαμε να βρίσκει αντίστοιχη θέση κάτω από το καπό της DB11. Η απόδοση του 4λιτρου διαμαντιού των Γερμανών αναμένεται να κυμανθεί κοντά στο άτυπο όριο των 500 ίππων. Μάλιστα, όπως έχουν αφήσει να εννοηθεί οι ιθύνοντες της εταιρείας, ο «βασικός» αυτός κινητήρας θα μπορεί να συνδυαστεί είτε με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, είτε με ένα χειροκίνητο «6άρι». Αργότερα μέσα στο 2018, το ντεμπούτο της θα κάνει και η 12κύλινδρη παραλλαγή της σειράς, η οποία θα τροφοδοτείται από τον ίδιο κινητήρα των 5,2 λίτρων που φιλοξενείται σήμερα κάτω από το καπό της DB11._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ