top icon
Κόσμος

2.000.000 πωλήσεις για το Dacia Duster

Το Dacia Duster «έπιασε» τις 2.000.000 πωλήσεις παγκοσμίως από το 2010, όταν και λανσαρίστηκε η πρώτη του γενιά, μέχρι και σήμερα.

Το Dacia Duster έχει καταφέρει να δημιουργήσει τον δικό του θρύλο στη σύγχρονη αυτοκινητική σκακιέρα δημιουργώντας (δικαίως) ένα όνομα άμεσα συνυφασμένο με το value for money και τις υψηλές δυνατότητες κίνησης εκεί όπου η άσφαλτος δίνει τη θέση της στο χώμα.

Σήμερα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία μέλος του Groupe Renault, το Dacia Duster κατακτά ένα ακόμα σημαντικό ορόσημο καταγράφοντας 2.000.000 πωλήσεις από τη στιγμή που λανσαρίστηκε η πρώτη γενιά του μοντέλου, το 2010, μέχρι και σήμερα.

Το Dacia Duster πρώτης γενιάς σχεδιάστηκε από την αρχή καθώς δεν υπήρχε κάποιο αντίστοιχο όχημα στην αγορά την εποχή εκείνη. Στόχος των δημιουργών του ήταν η προσφορά ενός στιβαρού, αξιόπιστου και ευέλικτου οχήματος παντός εδάφους με υψηλή σχέση τιμής και αξίας. Όπερ και εγένετο.

Dacia Duster

Η δεύτερη γενιά του SUV μοντέλου της Dacia πραγματοποίησε το ντεμπούτο της το 2017, με το νέο Duster να εξελίσσει έτι περαιτέρω το αρχικό DNA του. Στη Ρουμανία, το εργοστάσιο Pitesti (Mioveni) ανασκευάστηκε προκειμένου να «υποδεχθεί» το μοντέλο της δεύτερης γενιάς με τον φρεσκαρισμένο εσωτερικό και εξωτερικό σχεδιασμό και τις ακόμα πιο υψηλές δυνατότητες κίνησης.

Το Dacia Duster, το οποίο διατίθεται αυτή τη στιγμή σε περισσότερες από 60 αγορές ανά την υφήλιο, έχει αποσπάσει περισσότερες από 40 διακρίσεις παγκοσμίως.

Dacia Duster

Αυτή τη στιγμή, ένα Dacia Duster εξέρχεται από τη γραμμή παραγωγής κάθε 63 δευτερόλεπτα καθώς κάθε μέρα περίπου 1.000 αντίτυπά του «εγκαταλείπουν» το εργοστάσιο αναζητώντας νέους αγοραστές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα 2.000.000 οχήματα ισοδυναμούν, ως προς την επιφάνεια που καταλαμβάνουν, με 2.100 γήπεδα ποδοσφαίρου, ενώ σε μήκος και ύψος η αντιστοιχία είναι ανάλογη μ’ ένα μετ’ επιστροφής ταξίδι από το Ελσίνκι στην Άγκυρα ή 380 φορές το ύψος της βουνοκορφής του Everest.

Dacia Duster

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Dacia Duster
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ