top icon
Κόσμος

2.000.000 Tesla από το Fremont των ΗΠΑ

Η συνολική παραγωγή της Tesla από το 2008 μέχρι και σήμερα ξεπερνά τα 2,9 εκατ. οχήματα.

Η Tesla, και συγκεκριμένα το εργοστάσιο της στο Fremont των ΗΠΑ, γιορτάζουν ένα ακόμα κατασκευαστικό ορόσημο, καθώς χθες από τη γραμμή παραγωγής της συγκεκριμένης μονάδας βγήκε το 2.000.000ό της όχημα.

Για την περίσταση, πρόκειται για ένα κόκκινο Tesla Model 3 – η συγκεκριμένη μονάδα της εταιρείας του Elon Musk παράγει επίσης τόσο το «αδελφό» Model Y, όσο και τα μεγαλύτερα Model S και Model S.

Σύμφωνα με τους έως τώρα υπολογισμούς, η Tesla έχει κατασκευάσει από το 2008 μέχρι και σήμερα πάνω από 2,9 εκατ. οχήματα, κάτι που σημαίνει ότι σχεδόν τα 900.000 έχουν κατασκευαστεί στη Σαγκάη, καθώς η νεότευκτη μονάδα της Tesla στο Βερολίνο δεν έχει ακόμα συνεισφέρει… δυναμικά στη συνολκή παραγωγική ικανότητα της αμερικάνικης εταιρείας.

Πιο συγκεκριμένα, έως τα τέλη του δεύτερου τριμήνου του  2022, η Tesla είχε κατασκευάσει συνολικά 2.336.365 αντίτυπα των Model 3 και Model Y και 564.328 των Model S και Model S.

Tesla

Όπως είναι προφανές, σε λίγες εβδομάδες από σήμερα, η Tesla θα ξεπεράσει σε παραγωγή τα 3 εκατομμύρια αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο, ενώ η συνολική ετήσια δυναμική της για το 2022 είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπερβεί το 1 εκατομμύριο μονάδες, σύμφωνα με την έκθεση του πρώτου τριμήνου και τις αναφορές πωλήσεων).

Στην πραγματικότητα, κατά τους τελευταίους 12 μήνες, η Tesla παρέδωσε περισσότερα από 1,1 εκατομμύρια αυτοκίνητα στους πελάτες της, παρά το πολύ δύσκολο πρώτο εξάμηνο του 2022.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, στα τέλη του 2023 η Tesla αναμένεται υπερβεί το άτυπο φράγμα των 5 εκατομμυρίων οχημάτων.

Χάρη στη συνεχή αύξηση της παραγωγής και των πωλήσεων της, η Tesla παραμένει ο κορυφαίος παίκτης στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων παγκοσμίως, με σημαντικό πλεονέκτημα έναντι της κινεζικής BYD και του VW Group. Αν μη τι άλλο, έχοντας δύο επιπλέον εργοστάσια – στη Γερμανία και στο Τέξας – η Tesla έχει την ευκαιρία να συνεχίσει την ανοδική της πορεία.

Tesla

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ