Επικαιρότητα Κόσμος

To 2021 το πρώτο EV της Toyota στην Ευρώπη

Η ιαπωνική εταιρεία έχει αντισταθεί μέχρι σήμερα στις «σειρήνες» των αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων επενδύοντας χρόνια τώρα στην υβριδική τεχνολογία. Αυτό όμως είναι κάτι που σύντομα θα αλλάξει, όπως διαβεβαιώνει σήμερα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota Europe, Johan van Zyl.

Η Toyota στοχεύει να έχει στις τάξεις της στην Ευρώπη ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα έως το 2021, με τα SUV ή τα μικρά βαν να είναι εκείνα που «ανταποκρίνονται» περισσότερο στη συγκεκριμένη τεχνολογία, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota Europe Johan van Zyl, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Η ιαπωνική εταιρεία έχει μέχρι στιγμής αντισταθεί στην πώληση ενός EV (κυρίως στην Ευρώπη) επικαλούμενη, μεταξύ άλλων, το υψηλό τους κόστος και την έλλειψη κερδοφορίας σε σύγκριση με ό,τι της προσφέρουν σήμερα τα υβριδικά οχήματα – ας μην ξεχνάμε ότι μέσα στο 2019 τα τελευταία θα αντιπροσωπεύουν το ήμισυ των πωλήσεών της Toyota στην Ευρώπη, ποσοστό που προβλέπεται να ξεπεράσει το 60% το 2021.

«Η τιμή [για ένα EV] θα είναι υψηλή, επομένως, θα τα δείτε στα SUV. Θα εκτιμήσουμε επίσης την τεχνολογία αυτή σε ένα όχημα τύπου βαν που θα κινείται στις πόλεις. Θα θέλαμε να έχουμε κάτι από αυτά το 2021», είπε χαρακτηριστικά ο Johan van Zyl

Η Toyota είναι έτοιμη αυτή τη στιγμή να διαθέσει το πρώτο της EV την επόμενη χρονιά στην Κίνα (βλ. C-HR EV). Κάτι που αυτομάτως το καθιστά «υποψήφιο» και για την Ευρώπη.

«Είναι κάτι που μπορούμε να το εξετάσουμε», δήλωσε ο van Zyl.

Ακόμα πιο κατατοπιστικές της στρατηγικής που ακολουθεί η Toyota στον τομέα της ηλεκτροκίνησης ήταν οι δηλώσεις του επικεφαλής πωλήσεων και μάρκετινγκ της Toyota Europe, Matt Harrison:

«Αυτό που θέλουν οι πελάτες μας και αυτό που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν καθορίζει την ταχύτητα με την οποία πρέπει να αναπτύξουμε τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πιστεύουμε ότι τα υβριδικά αποτελούν μια καλύτερη λύση βραχυπρόθεσμα για την πλειοψηφία των πελατών μας»._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού Ράλλυ Μόντε Κάρλο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου