top icon
Επικαιρότητα

450 ίππους «χαρίζει» στις BMW M3/M4 το Competition Package

Οι Βαυαροί επιβεβαίωσαν σήμερα τη δυνατότητα παραγγελίας το προαιρετικού πακέτου που βελτιώνει επιδόσεις, εμφάνιση αλλά και συμπεριφορά στο δρόμο.

Η διάθεση του Competition Package πραγματοποιείται από τους ιθύνοντες της BMW με στόχο την «ενδυνάμωση» του προφίλ όλων των κορυφαίων εκδόσεων (κουπέ, 4θυρη και cabriolet) της σειράς 3 που κοσμούνται σήμερα από το μαγικό γράμμα Μ. Η πρώτη βελτίωση αφορά στον 3λιτρο εν σειρά twin-turbo κινητήρα, ο οποίος αποδίδει χάρη στις νέες ρυθμίσεις της κεντρικής μονάδες ελέγχου (ECU) 19 επιπλέον ίππους σε σχέση με τον «βασικό». Έτσι, η ισχύ του με το συγκεκριμένο «πακέτο» φτάνει πλέον τους 450 ίππους, τιμή ικανή να βελτιώσει οριακά και συγκεκριμένα κατά μόλις 0,1 δλ., την επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα. Τόσο στις εκδόσεις με το προαιρετικό κιβώτιο διπλού συμπλέκτη M-DCT, όσο και σε εκείνες με το χειροκίνητο «6άρι». Η Βαυαρική εταιρεία δεν ανακοινώνει διαφοροποιήσεις ως προς τη ροπή στρέψης του «βιταμινούχου» κινητήρα των Μ3 και Μ4.

Σε ότι αφορά το στήσιμο του αυτοκινήτου, η εταιρία ανακοινώνει πως η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση, οι οποία διατηρεί τις επιλογές Comfort, Sport και Sport+, διαθέτει νέες ρυθμίσεις, καθώς το λογισμικό που την «καθορίζει» έχει επαναρυθμιστεί, ενώ διαφορετικά είναι τόσο τα ελατήρια και τα αμορτισέρ, όσο και οι αντιστρεπτικές ράβδοι.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις διαφορετικές ρυθμίσεις της ανάρτησης, οι μηχανικοί του M Division δημιούργησαν ένα νέο set up στο ελεγχόμενο πίσω διαφορικό (M Differential) και παράλληλα επαναπροσδιόρισαν την παρεμβατικότητα του DSC, του γνωστού ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου της ευστάθειας των Βαυαρών.

Οι τροχοί του αυτοκινήτου είναι διαφορετικοί με τις ζάντες να έχουν διάμετρο 20 ιντσών και τα ελαστικά διαστάσεις 265/30 και 285/30 εμπρός και πίσω, αντίστοιχα.

Αισθητικά, εκτός από τους τροχούς, το Competition Pagkage προσφέρει χρωμιωμένες απολήξεις στο σύστημα εξαγωγής σε μαύρο χρώμα, καθώς και μικρές διαφορές στη μάσκα, στα πλευρικά «βράγχια» καθώς και στους εξωτερικούς καθρέπτες.

Το εσωτερικό, τέλος, διαθέτει νέα και ελαφρύτερα σπορ καθίσματα για τις M3 και M4 Coupe, καθώς και ζώνες ασφαλείας διακοσμημένες με τα χρώματα του M Division._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ