top icon
Κόσμος

Τα 500.000 αυτοκίνητα έφτασε η παραγωγή της Mercedes G-Class και συνεχίζει

44 χρόνια μετά την πρεμιέρα της εμβληματικής Mercedes G-Class, πέρασε από τη γραμμή παραγωγής του αυτοκίνητο με αριθμό «500.000».

Από το 1979, μέχρι και σήμερα, η Mercedes G-Class γράφει τη δική της ιστορία, δημιουργώντας ένα φανατικό κοινό που τη λάτρεψε για το σχήμα της, αλλά και τις δυνατότητές της εκτός δρόμου. Φυσικά την ασφάλεια, αλλά και το κορυφαίο επίπεδο άνεσης που προσφέρει.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση των 45 ετών εμπορικής πορείας, η G-Class, έφτασε στο μεγάλο ορόσημο της συμπλήρωσης των 500.000 αυτοκινήτων. Πιστή στην παράδοση, με εξελικτική πορεία όσον αφορά τη σχεδίαση, διατηρώντας τα βασικά χαρακτηριστικά που την καθιστούν αναγνωρίσιμη και τόσο αγαπητή στο κοινό, η Mercedes έβγαλε από τη γραμμή παραγωγής την G-Classμε τον αριθμό «500.000», με σαφείς αναφορές στα πρώτα αυτοκίνητα της δεκαετίας του ’70.

Η 280 GE του 1986 αποτελεί σημείο αναφορά για τη δημιουργία αυτής της σύγχρονης επετειακής G-Class. Η vintage αισθητική υπογραμμίζεται από το χαρακτηριστικό πράσινο (λαδί) χρώμα, που είχε χρησιμοποιηθεί εκείνη την εποχή, στις αρχές της παραγωγής του μοντέλου, όπως και από τα φλας, τα οποία είναι πορτοκαλί και δεν χρησιμοποιούνται πλέον στα σημερινά μοντέλα.

Το σήμα, το χαρακτηριστικό αστέρι είναι μεγαλύτερο, με τους τροχούς αλουμινίου να έχουν σχεδίαση πέντε μπράτσων, όπως είχαν στις πρώτες γενιές. Στο εσωτερικό έχει χρησιμοποιηθεί το καρό μοτίβο στις υφασμάτινες επενδύσεις του μεσαίου καθίσματος. Ένα λογότυπο με τον αριθμό παραγωγής του αυτοκινήτου βρίσκεται τοποθετημένο στη χειρολαβή εμπρός από τον συνοδηγό.

Mercedes G-Class

G-Class: Μια ιστορία 45 -σχεδόν- ετών

Το 2024 ηMercedes G-Class συμπληρώνει τα 45 χρόνια από την ημέρα που πέρασε για πρώτη φορά τη γραμμή παραγωγής. Είναι δίχως άλλο ένα από τα μακροβιότερα μοντέλα της γερμανικής φίρμας, μαζί με τις E-Class και S-Classκαι αποτελεί σημείο αναφοράς για τους Γερμανούς στην κατηγορία.

Σχεδιάστηκε για να προσφέρει εκτός δρόμου δυνατότητες, με άνεση στο δρόμο, αλλά και υψηλά επίπεδα ασφάλειας, που είναι τυπικά για κάθεMercedes. Την άνοιξη του 1979 πάτησε για πρώτη φορά «δρόμο» και ήταν διαθέσιμη σε τέσσερις κινητήριες εκδόσεις, με απόδοση από 72 έως 150 ίππους και όσον αφορά τα αμάξωμα, το κοινό μπορούσε να επιλέξει ανάμεσα σε κοντό και μακρύ μεταξόνιο, με κλειστό ή ανοιχτό αμάξωμα (μόνο η μικρή).

Η πορεία που ακολούθησε κατά τη διάρκεια των τεσσάρων και πλέον δεκαετιών είναι εξελικτικήκαι όχι ριζοσπαστική, ενώ κατάφερε να γίνει αντικείμενο lifestyle και να ποζάρει στις πιο πλούσιες γειτονιές του κόσμου, δίπλα σε άλλες πανάκριβες δημιουργίες σε τέσσερις τροχούς.

Mercedes G-Class

Ωστόσο, οι Γερμανοί δεν παρασύρθηκαν και διατήρησαν τα βασικά χαρακτηριστικά του μοντέλου, με τη μοναδική αυτή τετραγωνισμένη σχεδίαση, σήμα κατατεθέν. Φυσικά, η τετρακίνηση, το μπλοκέ διαφορικό και το πλαίσιο τύπου «σκάλα» αποτελούν αναπόσπαστα στοιχεία της G-Class.

Το άλμα έγινε στις επιδόσεις, με την προσθήκη δυναμικών εκδόσεων, που έχουν και την υπογραφή της AMG. Τα σύγχρονα στοιχεία, όπως τα φώτα LED, συνοδεύουν την πιο πρόσφατη γενιά που έκανε πρεμιέρα το 2018 στην έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, όπως επίσης και η αναβάθμιση του εσωτερικού, με περισσότερα στοιχεία άνεσης, αλλά και ασφάλειας, με βελτιωμένη συμπεριφορά στο δρόμο και εκτός.

Το σύνθημα που συνοδεύει το μοντέλο είναι «Stronger than Time» (Ισχυρότερη από το Χρόνο), αποδεικνύει τη δυναμική του στο χρόνο, αλλά προϊδεάζει και για το μέλλον του. Μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το 2024, παράλληλα με τις εκδόσεις που θα εφοδιάζονται με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου. Φυσικά, η επερχόμενη G-Class δεν θα αποκλίνει από τα σχεδιαστικά πρότυπα του μοντέλου, συνεχίζοντας την παράδοση που έκανε την G-Class τόσο αγαπητή στο πέρασμα του χρόνου.

Mercedes G-Class

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Mercedes G-Class
  • Mercedes G-Class
  • Mercedes G-Class
  • Mercedes G-Class
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ