top icon
Επικαιρότητα

Το Aegea έγινε Egea και τώρα… Tipo!

Την ιστορική ονομασία Tipo θα φέρει το νέο κόμπακτ σεντάν της ιταλικής εταιρείας στις αγορές της Ευρώπης.

Εξαίρεση αποτελεί η αγορά της Τουρκίας, όπου το όνομα του προγράμματος Ægea αποδείχτηκε επιτυχημένο. Το σύγχρονο Fiat Tipo, το οποίο προσδοκά να κλέψει ένα κομμάτι από τις πωλήσεις της Dacia στις mainstream αγορές της Ευρώπης, είναι ένα εξ ολοκλήρου νέο αυτοκίνητο, το οποίο δημιουργήθηκε από την αρχή ως ένα τριών όγκων σεντάν μοντέλο. Το αποτέλεσμα είναι ένα λειτουργικό οικογενειακό, το οποίο, σύμφωνα με όσα επικαλείται η ιταλική εταιρεία, εστιάζει σε απλές λύσεις και στην προσιτή τιμολογιακή πολιτική. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η τιμή εκκίνησης θα κυμαίνεται πολύ κοντά στα 12.000 ευρώ. Το νέο Tipo θα είναι εφοδιασμένο, όπως σας είχαμε προαναγγείλει, με δύο τουρμποντίζελ κινητήρες της γενιάς Multijet II και ισάριθμους βενζινοκινητήρες, με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο και ισχύ από 95 έως και 120 ίππους.

Το νέο Fiat Tipo είναι σχεδιασμένο στην Ιταλία, ενώ η εξέλιξή του πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία σε συνεργασία με το αντίστοιχο τμήμα της Tofas, στις εγκαταστάσεις της οποίας θα κατασκευάζεται. Το ντεμπούτο του στη γείτονα χώρα είναι προγραμματισμένο για τον επόμενο μήνα, ενώ τον Δεκέμβριο αναμένεται το επίσημο λανσάρισμά του στην Ιταλία. Από τις αρχές του 2016, η ιταλική φίρμα αναμένεται να… εισάγει το νέο Tipo σε 40 στο σύνολο χώρες σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική._

Το προσεχή Μάρτιο, με αφορμή τη συμμετοχή της Fiat στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινητου της Γενεύης, η γκάμα θα συμπληρωθεί με την πρεμιέρα των χάτσμπακ και στέισον βάγκον εκδοχών του νέου μοντέλου._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ