Επικαιρότητα Κόσμος

Αμφίβολη η διεξαγωγή της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης για το 2021

Η επιδείνωση των οικονομικών των διοργανωτών της Geneva International Motor Show, σε συνδυασμό με τη διαρκή αποδυνάμωση αντίστοιχων εκδηλώσεων, έχουν φέρει σε αδιέξοδο τους ιθύνοντες της σημαντικότερης έκθεσης αυτοκινήτου, η οποία οδεύει προς ακύρωση για το 2021.

Με επίσημη ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές της GIMS ουσιαστικά προεξόφλησαν την ακύρωση της διοργάνωσης για το 2021 εξαιτίας των οικονομικών αδυναμιών που προέκυψαν λόγω της ακύρωσης της έκθεσης τον Μάρτιο που μας πέρασε.

Στην επίσημη ανακοίνωσή του, το ΔΣ της Geneva International Motor Show αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:

«Η GIMS δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί το 2020 εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και έτσι τέσσερις ημέρες πριν από την έναρξη της ακυρώθηκε με απόφαση του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου. Επομένως, η οικονομική της κατάσταση αποδυναμώθηκε σημαντικά.

«Σε αυτό το πλαίσιο, ζήτησε από το Καντόνι της Γενεύης οικονομική υποστήριξη για την κάλυψη των ζημιών που προκλήθηκαν από την ακύρωση της GIMS 2020, που εκτιμάται σε 11 εκατ. φράγκα, ώστε να προετοιμάσει την έκθεση του 2021. Το Κρατικό Συμβούλιο της Γενεύης πρότεινε να χορηγηθεί στο δάνειο ύψους 16,8 εκατ. φράγκων υπό συγκεκριμένους όρους.

«Δυστυχώς, οι προϋποθέσεις που συνδέονται με το δάνειο, δεν είναι αποδεκτές από τους διοργανωτές της GIMS. Στην πραγματικότητα, έρχονται σε αντίθεση με το καταστατικό που διαμορφώθηκε πριν από περισσότερα από 100 χρόνια. Έτσι, η διοργάνωση της εκδήλωσης για το 2021 είναι πολύ αβέβαιη προς το παρόν. Επίσης, οι μεγάλοι εκθέτες της GIMS μας προτείνουν να προγραμματίσουμε την επόμενη διοργάνωση για το 2022.

«Το Ίδρυμα συνεχίζει τις προσπάθειές του για την αποκατάσταση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας το συντομότερο δυνατό ώστε να είναι σε θέση να οργανώσει την επόμενη έκθεση.»

Θυμίζουμε ότι το 2019 η GIMS προσέλκυσε περισσότερους από 600.000 επισκέπτες και σχεδόν 10.000 εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης. Το οικονομικό όφελος για το καντόνι της Γενεύης εκτιμάται σε περίπου 200 εκατομμύρια φράγκα.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου