top icon
Επικαιρότητα

Ανάκληση και για το Audi A8 λόγω ρύπων

Η Audi ανακοίνωσε σήμερα πως ανακαλεί 5.000 περίπου αντίτυπα του προηγούμενου Α8 καθώς οι εκπομπές NOx της πετρελαιοκίνητης έκδοσης των 2,4 λίτρων υπερβαίνουν των προβλεπομένων.

Στην επίσημη ανακοίνωσή της, η Audi επισημαίνει πως το… περιστατικό αναφέρθηκε στους αρμόδιους φορείς της Γερμανίας, καθώς και στο Υπουργείο Μεταφορών της χώρας, σε συνεργασία με το οποίο εξεδόθη πριν λίγο η σχετική εντολή ανάκλησης, η οποία αφορά αποκλειστικά στην έκδοση ντίζελ των 2,4 λίτρων. Πιο συγκεκριμένα, η γερμανική εταιρεία κατέστησε γνωστό πως ανακαλεί 4.997 πετρελαιοκίνητα Audi Α8, τα οποία έχουν κατασκευαστεί από τον Σεπτέμβριο του 2013 έως και τον Αύγουστο που μας πέρασε.

Από αυτά, τα 3.660 έχουν ταξινομηθεί εντός Γερμανίας. Η ανάκληση, η οποία θα τεθεί σε ισχύ μέσα στο πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους, αφορά στην αναβάθμιση του λογισμικού διαχείρισης του κινητήρα. Στη σχετική ανακοίνωση των Γερμανών επισημαίνονται επίσης τα κάτωθι:

«Μεταξύ άλλων, η αναβάθμιση αυτή θα πρέπει να εξασφαλίζει ότι μετά από κρύες εκκινήσεις ο κινητήρας θα πρέπει πιο γρήγορα να επιτυγχάνει τις βέλτιστες συνθήκες λειτουργίας του συστήματος επεξεργασίας των καυσαερίων ώστε να βελτιωθούν οι εκπομπές του σε πραγματικές συνθήκες».

Η ανακοίνωση κλείνει με την εξής επισήμανση:

«Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, θα διασφαλιστεί ότι το νέο λογισμικό δεν θα επιδρά αρνητικά στους τομείς της κατανάλωσης καυσίμου ή των επιδόσεων»._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ