top icon
Κόσμος

Ανανέωση για τις Mercedes EQA και EQB

Με αναβαθμισμένη τεχνολογία και ανανεωμένη αισθητική έρχονται οι νέες Mercedes EQA και EQB.

Η Mercedes ανανέωσε τις αμιγώς ηλεκτρικές EQA και EQB, εστιάζοντας στην τεχνολογία, που τις καθιστά πιο χρηστικές και ελκυστικές. Παράλληλα, πιο φρέσκια είναι η εμφάνιση των ηλεκτρικών SUV.

Πιο αναλυτικά, στο εμπρός μέρος των νέων EQA και EQB συναντάμε τώρα από την εισαγωγική έκδοση των μοντέλων, μια μαύρη μάσκα με μοτίβο αστεριών και μια λεπτή φωτεινή μπάρα LED, η οποία ενώνει τους προβολείς. Νέοι είναι και οι προφυλακτήρες, εμπρός και πίσω, όπως επίσης, ανασχεδιασμένο είναι το εσωτερικό των πίσω φώτων.

Mercedes EQA

Mercedes EQA

Στο εσωτερικό το τιμόνι είναι νέο με χειριστήρια αφής, με τις επενδύσεις τώρα να είναι σε ανοιχτή απόχρωση ξύλου. Στο κέντρο του ταμπλό, η οθόνη πολυμέσων 10,25 ιντσών, που ανήκει τώρα στο βασικό εξοπλισμό, τρέχει το πιο πρόσφατο λογισμικό του συστήματος MBUX.

Η εμφάνιση προσαρμόζεται σε τρία διαφορετικά στιλ (διακριτικό/σπορτίφ/κλασικό) και ισάριθμες λειτουργίες (πλοήγηση/βοήθεια/υπηρεσίες). Η Mercedes τονίζει ότι πλέον ο προσωπικός βοηθός είναι πιο «διαβασμένος» και πιο ικανός για διάλογο και εκμάθηση. Για τη διασκέδαση των επιβαινόντων φροντίζει ένα νέο σύστημα ήχου Burmester Dolby Atmos, που ανήκει στον προαιρετικό εξοπλισμό.

Mercedes

Όσον αφορά την ασφάλεια, τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού έχουν τώρα βελτιωμένη τεχνολογία αισθητήρων. Αυτή περιλαμβάνει μια νέα κάμερα πολλαπλών χρήσεων και μια νέα κάμερα οπισθοπορείας. Πλέον, το Active Lane Keeping Assist λειτουργεί πιο απρόσκοπτα, με την παρέμβαση του τιμονιού τώρα και όχι του ESP.

Βελτιωμένη είναι και η αυτονομία των ανανεωμένων Mercedes, η οποία τώρα αγγίζει τα 560 χιλιόμετρα. Αυτό οφείλεται στις βελτιώσεις που έγιναν στην αεροδυναμική, αλλά και στη χρήση νέων ελαστικών 235/55 18 ιντσών, με καλύτερο συντελεστή αντίστασης. Αυτό αφορά την έκδοση EQA 250+ η οποία έχει μέση κατανάλωση 14,4-16,4 kWh/100 χλμ.

Mercedes EQB

Mercedes EQB

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ