top icon
Κόσμος

Αναβαθμίσεις για την Porsche Taycan

Η Porsche αναβαθμίζει την Taycan που μεταξύ άλλων διαθέτει τώρα νέες επιλογές σε επίπεδο χρωματισμών, περισσότερες δυνατότητες διασύνδεσης αλλά και μεγαλύτερη αποδοτικότητα χάρη σε στοχευμένες επεμβάσεις σε καίρια σημεία της.

Η Porsche ανακοίνωσε ότι από τον προσεχή κιόλας μήνα η ηλεκτρική Taycan, αλλά και η πιο «πρόσφατη» Taycan Cross Turismo, θα διατίθενται με μια σειρά αναβαθμίσεων που βελτιώνουν την εμπειρία οδήγησης, τις ικανότητες διασύνδεσης, αλλά και την αποδοτικότητα των μονάδων κίνησης. Και όχι μόνο.

Μπορεί οι επίσημες τιμές κατανάλωσης ενέργειας βάσει του πρωτοκόλλου WLTP να μην διαφοροποιούνται, εντούτοις μικρές αλλαγές και βελτιώσεις παρατηρούνται στην απόδοση των μονάδων κίνησης στον «πραγματικό κόσμο». Για παράδειγμα, στην ανανεωμένη Taycan, και ειδικότερα στις τετρακίνητες εκδοχές της, στο πρόγραμμα οδήγησης Normal και Range, ο εμπρός ηλεκτροκινητήρας είναι πλέον αποσυνδεδεμένος και απενεργοποιημένος όταν το αυτοκίνητο κινείται σε συνθήκες «χαμηλού φορτίου». Το ίδιο συμβαίνει όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται σε ακινησία μέσα στην κίνηση ή όταν το όχημα ρολάρει – σύμφωνα με την Porsche, η λειτουργία αυτή μειώνει την απώλειες.

Porsche Taycan

Επίσης, οι λειτουργίες θερμικής διαχείρισης και φόρτισης έχουν επίσης βελτιωθεί. Με το Turbo Charging Planner, η μπαταρία υψηλής τάσης μπορεί τώρα να θερμανθεί σε ελαφρώς υψηλότερη θερμοκρασία από πριν, κάτι που σημαίνει ότι η γρήγορη φόρτιση είναι δυνατή νωρίτερα και σε υψηλότερο επίπεδο φόρτισης. Επιπλέον, η θερμότητα που εκλύεται από τα ηλεκτρικά εξαρτήματα χρησιμοποιείται τώρα σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας της μπαταρίας.

Η ανανεωμένη Porsche Taycan εφοδιάζεται τώρα με το σύστημα Remote Park Assist, το οποίο δίνει στον οδηγό τη δυνατότητα να ελέγχει εξ αποστάσεως τους ελιγμούς στάθμευσης μέσω του smartphone, χωρίς αυτός να χρειάζεται να βρίσκεται πίσω από το τιμόνι. Η γερμανική εταιρεία αναφέρει μάλιστα ότι ο αυτόματος έλεγχος είναι δυνατός τόσο σε παράλληλους όσο και σε κάθετους χώρους στάθμευσης και γκαράζ, με το σύστημα να ανιχνεύει αυτόματα τις θέσεις στάθμευσης και να τις «μετρά» χρησιμοποιώντας τους αισθητήρες υπερήχων του οχήματος καθώς και τις κάμερες με τις οποίες εφοδιάζεται το EV μοντέλο της Porsche.

Porsche Taycan

Από εκεί και πέρα, η έκτη γενιά του συστήματος Porsche Communication Management (PCM) είναι συμβατή πλέον και με Android Auto υποστηρίζοντας πλήρως smartphones με λειτουργικό σύστημα Google Android.

Επίσης, ο φωνητικός βοηθός Voice Pilot τώρα καταλαβαίνει ακόμη καλύτερα τις οδηγίες στην καθημερινή γλώσσα, ενώ το δορυφορικό σύστημα πλοήγησης υπολογίζει γρηγορότερα τις διαδρομές χρησιμοποιώντας κυρίως την διαδικτυακή αναζήτηση για σημεία ενδιαφέροντος (POI). Η διάταξη και το λειτουργικό σύστημα έχουν επίσης ανανεωθεί, καθώς τώρα το «παρών» δίνουν πέντε επιλογές μενού, αντί για τρεις, στην αριστερή πλευρά της κεντρικής οθόνης.

Αξιοσημείωτες είναι πλέον και οι δυνατότητες διαμόρφωσης του χρωματισμού των εξωτερικών επιφανειών της ανανεωμένης Taycan. Έτσι, στο πλαίσιο της στρατηγικής εξατομίκευσης της Porsche Exclusive Manufaktur, η Taycan είναι πλέον διαθέσιμη με την επιλογή Paint to Sample, που προσθέτει στην παλέτα επιλογών 65 επιπλέον χρώματα (πέραν των στάνταρ 17), συμπεριλαμβανομένων των Moonlight Blue Metallic, Acid Green, Rubystar Red, Riviera Blue και Viola Metallic. Επιπρόσθετα, με το Paint to Sample Plus, οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν σχεδόν οποιοδήποτε χρώμα.

Porsche Taycan

Σε ότι αφορά τη φόρτιση, η Porsche προσφέρει μέσω του Porsche Charging Service τη δυνατότητα πρόσβασης σε 200.000 σημεία φόρτισης σε 20 ευρωπαϊκές χώρες, μέσω χρέωσης σε έναν μόλις λογαριασμό – από τα σημεία αυτά, σχεδόν τα 6.500 διαθέτουν φορτιστές με ισχύ ίση ή και μεγαλύτερη των 50 kW.

Σύμφωνα με την Porsche, μέσα στο πρώτο 6μηνο του έτους, οι πωλήσεις της Taycan έχουν αγγίξει τις 20.000 μονάδες, επίδοση εφάμιλλη με εκείνη της  «911» και κατά τι χαμηλότερη από εκείνη που πέτυχε το γερμανικό EV καθ’ όλη τη διάρκεια του 2020.

Porsche Taycan

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Porsche Taycan
  • Porsche Taycan
  • Porsche Taycan
  • Porsche Taycan
  • Porsche Taycan
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ