top icon
Κόσμος

Αντίπαλο της Taycan ετοιμάζει η Lotus

Η Lotus θα παρουσιάσει το 2023 ένα ηλεκτρικό 4θυρο μοντέλο που στοχεύει απευθείας στην Porsche Taycan.

Μετά την ηλεκτρική Eletre, ένα μεσαίου μεγέθους SUV, η Lotus αναμένεται να συνεχίσει την ηλεκτρική της επέλαση παρουσιάζοντας μέσα στο 2023 ένα δεύτερο (ή μάλλον τρίτο, μετά την Evija των 1.900+ ίππων) EV το οποίο θα είναι 4θυρο και θα τοποθετείται «απέναντι» στην Porsche Taycan.

Το νέο ηλεκτρικό σεντάν της Lotus φέρει προς ώρας την κωδική ονομασία Type 133 και θα διαθέτει προηγμένες λύσεις και τεχνολογίες, όπως ενεργές αντιστρεπτικές δοκούς, ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση, τετραδιεύυνση καθώς και ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα.

Όπως και η Eletre, έτσι και η Type 133 θα «πατά» στη νέα, αλουμινένια πλατφόρμα Electric Premium Architecture η οποία εξελίχθηκε από την Lotus σε συνεργασία με την «μαμά» Geely.

Προς το παρόν η Lotus δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα τις επιλογές της όσον αφορά τους ηλεκτροκινητήρες. Ωστόσο, υψηλόβαθμα στελέχη της έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι οι δύο μονάδες κίνησης με τη συνδυαστική ισχύ των 600 ίππων αποτελούν «μια καλή βάση» για το νέο 4θυρο EV της βρετανικής εταιρείας με τις κινεζικές πλέον… πλάτες του Geely Group.

Lotus

Σχεδιαστικά, η Lotus Type 133,αναμένεται να δανειστεί στοιχεία από την Eletre, αλλά θα υιοθετήσει μια «χαρακτηριστική συνολική αισθητική» η οποία θα επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από την ενασχόληση της Lotus με την αεροδυναμική απόδοση.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η Lotus θα συνεχίσει να επεκτείνει τη γκάμα των μοντέλων της παρουσιάζοντας ένα ακόμα EV το οποίο θα δει το φως της δημοσιότητας το 2024 και θα ανήκει στην κατηγορία των crossover μοντέλων. Το τέταρτο αυτό EV, το οποίο «βλέπει» και αυτό ένα αντίστοιχο μοντέλο από την Porshce (βλ. ηλεκτρική Macan) θα κατασκευάζεται στην Κίνα, στο κοινό εργοστάσιο των Lotus και Geely που βρίσκεται στην Wuhan.

Τέλος, το 2026 η Lotus θα παρουσιάσει ένα σπορ κουπέ μοντέλο σε συνεργασία με την Alpine, που σε αντίθεση με τα προηγούμενα EV θα κατασκευάζεται στις κεντρικές εγκαταστάσεις της βρετανικής εταιρείας στο Hethel.

Το αμιγώς ηλεκτρικό αυτό μοντέλα θα αποτελέσει τη βάση για το αντίστοιχο σπορ κουπέ όχημα της Alpine, που θα αντικαταστήσει, όπως όλα δείχνουν, την «τρέχουσα» Α110.

Πηγή πληροφοριών: Autocar

Lotus

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ