top icon
Κόσμος

Από το Ford Model T στη Mustang Mach-E

Ο Harold Baggott είναι σήμερα 101 ετων και 91 χρόνια μετά τα πρώτα οδηγικά του «βήματα» πίσω από το τιμόνι ενός Ford Model T το 1930, παίρνει σήμερα μία σύντομη γεύση από την ηλεκτρική Mustang Mach-E.

Γεννημένος το 1920, ο Harold Baggott είχε ευκαιρία να βρεθεί πίσω από το τιμόνι του Ford Model T μόλις σε ηλικία 10 ετών, οδηγώντας το οικογενειακό… γαλατάδικο σε μια φάρμα της Μ. Βρετανίας.

Ο υπεραιωνόβιος σήμερα Harold Baggott απέκτησε άδεια οδήγησης το 1936, τον πρώτο χρόνο που παρουσιάστηκαν τα διπλώματα στο Ην. Βασίλειο, και αγόρασε το πρώτο του αυτοκίνητο, ένα Ford 8 Popular το 1937, έναντι 100 £, και ένα Ford Anglia τον επόμενο χρόνο.

Έκτοτε, η οικογένεια του είχε στην κατοχή της 20 διαφορετικά μοντέλα Ford. Τόσο για ιδιωτική χρήση, όσο και επαγγελματικά τύπου chassis cab, τα οποία μετατράπηκαν σε πούλμαν και εντάχθηκαν σε έναν στόλο 140 οχημάτων που εξυπηρετούσαν τις επιχειρήσεις της οικογένειάς του.

Σήμερα, χάρη στην πρωτοβουλία της Ford, ο Harold Baggott είχε την ευκαιρία να οδηγήσει ένα Model T του 1915 από τη συλλογή vintage οχημάτων της μπλε οβάλ εταιρείας πριν αναλάβει το πηδάλιο της ηλεκτρικής Mustang Mach-E προκειμένου να πάει μια σύντομη βόλτα μήκους 5 χλμ. τα δισέγγονά του Felix και Charlie.

Για την εμπειρία του αυτή, ο Harold Baggott δήλωσε:

«Από την ηλικία των 10 ετών, διατηρώ το ενδιαφέρον μου για την αυτοκινητοβιομηχανία και σήμερα με ενδιαφέρει η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση μετά την απόφαση της κυβέρνησης για σταδιακή κατάργηση των παραδοσιακών κινητήρων εσωτερικής καύσης που έχω συνηθίσει.

«Έχω αναπολήσει την οδηγική μου ιστορία με το Model T και έχω δει τι επιφυλάσσει το μέλλον. Ήταν συναρπαστικό να βρεθώ πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου που περιμένω ότι θα οδηγούν τα δισέγγονα μου».

Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε για τη νέα Ford Mustang Mach-E

Ford Mustang Mach-E - Ford Model T

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ford Mustang Mach-E - Ford Model T
  • Ford Mustang Mach-E - Ford Model T
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ