top icon
Κόσμος

Αποκάλυψη για το ηλεκτρικό Opel Manta GSe ElektroMOD στις 19 Μαΐου

Ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο με την υπογραφή της Opel που επιχειρεί να αναβιώσει στη σύγχρονη εποχή του θρυλικό Manta εισάγοντας μεταξύ άλλων ενδιαφέρουσες σχεδιαστικές πινελιές.

Το θρυλικό Opel Manta «μεταμορφώνεται» σε ένα σύγχρονο ηλεκτρικό κουπέ μοντέλο με την ονομασία GSe ElektroMOD, φιλοξενώντας κάτω από μαύρο για την περίσταση καπό του ένα ισχυρό ηλεκτροκινητήρα, αντί για τον συμβατικό 4κύλινδρο του αρχέτυπου μοντέλου.

Το γράμμα «e» στη διακριτική ονομασία «GSe» του πρωτοτύπου συμβολίζει την ηλεκτροκίνηση, με το αμάξωμα να είναι βαμμένο στο διαχρονικά κομψό κίτρινο νέον χρώμα, ενώ τον δικό τους ρόλο αισθητικό διαδραματίζουν και τα πρωτοποριακά LED φώτα στο εμπρός μέρος καθώς καιι η νέα μάσκα με την ονομασία Pixel-Vizor.

Το Pixel-Vizor εκτείνεται σε όλο τον πλάτος του οχήματος, σαν μία προστατευτική μάσκα στην οποία απεικονίζονται ψηφιακά μηνύματα. Έτσι, το πρωτότυπο (προς το παρόν) Manta GSe ElektroMOD μπορεί να επικοινωνεί με το περιβάλλον του σε αυτή την επιφάνεια. «My German heart has been ELEKTRified/Η Γερμανική καρδιά μου έγινε Ηλεκτρική» αναγράφεται στο νέο εμπρός τμήμα. «I am on a zero e-mission/Είμαι σε αποστολή μηδενικών ρύπων», «I am an ElektroMOD/Είμαι ElektroMOD», δηλώνει το γερμανικό κουπέ και αμέσως μετά απεικονίζει τη μορφή ενός σαλαχιού (Manta ray) να γλιστρά πάνω στην επιφάνεια του Pixel-Vizor.

Την ίδια στιγμή, οι σχεδιαστές της Opel εμπνεύστηκαν από το θρυλικό λογότυπο του Manta και το σχεδίασαν με τη μορφή QR code.

«Το Manta GSe ElektroMOD είναι το έργο μιας ομάδας σχεδιαστών, μοντελιστών, μηχανολόγων, τεχνικών, μηχανικών και ειδικών σε θέματα προϊόντος και μάρκας», εξηγεί ο επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού της Opel, Pierre-Olivier Garcia. «Όλοι τους είναι ένθερμοι θαυμαστές της Opel που αγαπούν τα αυτοκίνητα και απολαμβάνουν να πειραματίζονται με νέα πράγματα. Με το Manta GSe, χτίζουμε μία γέφυρα ανάμεσα στην καταξιωμένη παράδοση της Opel και σε ένα πολύ ελκυστικό βιώσιμο μέλλον. Αυτό το μίγμα που εκφράζει το πνεύμα της εποχής, είναι απολύτως συναρπαστικό.»

Το νέο Opel Manta GSe ElektroMOD θυμίζει το  Manta A του 1970. Συγχρόνως όμως αντανακλά μία νέα τάση που αποκτά όλο και μεγαλύτερο fan-club και υποστηρίζει τη μεταμόρφωση κλασικών αυτοκινήτων όπως το Manta στα λεγόμενα RestoMods, με σύγχρονες τεχνολογίες και νέα σχεδίαση.

Το αμιγώς ηλεκτρικό Opel Manta GSe ElektroMOD με πλήρως ψηφιακό κόκπιτ είναι σπορ, όπως ένα γνήσιο Opel GSe, και εκφράζει με υπερηφάνεια τις φιλοδοξίες του ακόμα και με το όνομά του. MOD σημαίνει αλλαγή, τεχνικές και σχεδιαστικές αλλαγές (MODifications), καθώς και ένα μοντέρνο (MODern), βιώσιμο lifestyle.

Αυτή τη στιγμή, το νέο Opel Manta GSe ElektroMOD δέχεται τις τελικές πινελιές στο στο Rüsselsheim, ενώ όπως μας ενημερώνει σήμερα το γερμανικό εργοστάσιο στις 19 Μαΐου θα γίνει η αναλυτική παρουσίασή του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ