top icon
Κόσμος

Αποκάλυψη: Νέα Mercedes EQS SUV

Η Mercedes αποκαλύπτει την αμιγώς ηλεκτρική EQS SUV, που έρχεται να πλαισιώσει τις EQA, EQB και EQC, ενώ σύντομα το μενού θα περιλαμβάνει και τη νέα EQE SUV.

Η νέα EQS SUV είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό πολυτελές SUV της γερμανικής εταιρείας, αλλά και το τρίτο μοντέλο που βασίζεται στην αποκλειστική αρχιτεκτονική ηλεκτρικών οχημάτων της Mercedes.

Σημείο αναφοράς στη νέα EQS SUV είναι το πολυτελές της εσωτερικό το οποίο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι ιθύνοντες της εταιρείας, «έρχεται να επαναπροσδιορίσει μια ολόκληρη κατηγορία», συνδυάζοντας την προοδευτική σχεδίαση, τη φινέτσα και την άνεση που λατρεύουν οι πελάτες στην 4θυρη EQS με μεγάλους χώρους και ευελιξία.

Mercedes EQS SUV

Η εμφάνιση και η αίσθηση του εσωτερικού της νέας EQS SUV συνθέτουν έναν πολυτελή συνδυασμό ψηφιακής πολυτέλειας και καινοτόμων νέων στιλιστικών στοιχείων, ενώ η λεγόμενη «σχεδίαση με σκοπό» της αρχιτεκτονικής των ηλεκτρικών οχημάτων προσφέρει εξαιρετικά γενναιόδωρες διαστάσεις εσωτερικού. Σε συνδυασμό με τα προαιρετικά καθίσματα της τρίτης σειράς και την ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη δεύτερη σειρά, η καμπίνα της EQS SUV προσφέρει ένα επίπεδο ευελιξίας που ταιριάζει στο πλήρες εύρος των αναγκών των πελατών.

Mercedes EQS SUV

Η εσωτερική σχεδίαση πραγματώνει το «όραμα ψηφιοποίησης» της Mercedes, που εκφράζεται με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο από την προαιρετική υπερ-οθόνη MBUX, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στο σεντάν EQS. Αυτή η κυρτή οθόνη «σαρώνει» σχεδόν όλο το πλάτος της καμπίνας του οχήματος και περιλαμβάνει τον πίνακα οργάνων και το infotainment, ενσωματώνοντας τους χαρακτηριστικούς αεραγωγούς του συστήματος κλιματισμού και από κάτω την φαινομενικά αιωρούμενη κεντρική κονσόλα.

Mercedes EQS SUV

H απλή εκδοχή του… ψηφιακού κόσμου της νέας EQS SUV περιλαμβάνει μια οθόνη 12,3 ιντσών εμπρός από τον οδηγό κα μια δεύτερη 12,8 ιντσών για το σύστημα infotainment. Στην κορυφαία έκδοση, που είναι η «580 4Matic», το πλάτος της Hyperscreen φτάνεi τα 1,41 μ.(!) και χρησιμοποιώντας 8πύρινο επεξεργαστή και μνήμη RAM 24 GB αποτελείται από τρεις για την περίσταση ενιαίες οθόνες 12,3, 17,7 και 12,3 ινστών – η τελευταία βρίσκεται εμπρός από τον συνοδηγό.

Mercedes EQS SUV

Στα τεχνικά ενδότερα της Mercedes EQS SUV

Το νέο EV της γερμανικής εταιρείας αξιοποιεί τη δυναμική και τις δυνατότητες της εξειδικευμένης για ηλεκτρικά οχήματα πλατφόρμας EVA της Mercedes που υποστηρίζει λύσεις στο σύστημα μετάδοσης που περιλαμβάνουν εκδόσεις με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες.

Mercedes EQS SUV

Από πλευράς μεγέθους, έχουμε να κάνουμε με ένα σεβαστών διαστάσεων SUV, με μήκος 5.125 χλστ., πλάτος που «ακουμπά» τα 2 μ. και ύψος άνω των 1,7 μ. Αξιοσημείωτο εδώ είναι το μεταξόνιο των 3,21 μ., το οποίο είναι ταυτόσημο με εκείνο της 4θυρης EQS. Σε αντίθεση με την τελευταία, αλλά και την EQE, η νέα EQS SUV διαθέτει πόρτες με παραδοσιακό πλαίσιο.

Mercedes EQS SUV

Σε όλες τις διαθέσιμες εκδόσεις την απαραίτητη ηλεκτρική ενέργεια για την κίνηση όλων των παραλλαγών του μοντέλου προσφέρει μια μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 107,8 kWh, την οποία είδαμε και στη «χαμηλή» EQS.

Mercedes EQS SUV

Ήδη από το λανσάρισμα, το «μεγάλο» SUV μηδενικών εκπομπών της Mercedes θα είναι διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις-διαμορφώσεις. Την αφετηρία ορίζει η έκδοση «450», η οποία διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα (στον πίσω άξονα) αποδίδοντας 265 kW (360 ίππους) και ροπή 568 Nm. Την ίδια ισχύ, αλλά αυξημένη στα 800 Νm ροπή, προσφέρει η τετρακίνητη «450 4Matic». Σύμφωνα με την εταιρεία, η μέγιστη αυτονομία με μία φόρτιση φτάνει τα 536-600 χλμ. στην πισωκίνητη «450» και στα 507-613 χλμ. στην τετρακίνητη.

Mercedes EQS SUV

Στην κορυφή της πυραμίδας συναντάμε την «580 4Matic», η οποία παίρνει κίνηση από δύο ηλεκτρικές μονάδες που συνδυαστικά αποδίδουν 400 kW (544 ίππους) και ροπή 858 Nm. Όλες οι νέες Mercedes EQS SUV διαθέτουν ενσωματωμένο φορτιστή 11 kW και προαιρετικά 22 kW. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ηλεκτρικό κύκλωμα υποστηρίζει φόρτιση σε συνεχές ρεύμα με ισχύ έως 200 kW – σε αυτή την περίπτωση, η φόρτιση από το 10% στο 80% της μέγιστης χωρητικότητας της μπαταρίας ολοκληρώνεται σε 31 μόλις λεπτά.

Mercedes EQS SUV

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Mercedes EQS SUV
  • Mercedes EQS SUV
  • Mercedes EQS SUV
  • Mercedes EQS SUV
  • Mercedes EQS SUV
  • Mercedes EQS SUV
  • Mercedes EQS SUV
  • Mercedes EQS SUV
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ