top icon
Κόσμος

Αποκλειστικό: Η νέα Alfa Romeo θα είναι πόλης

Οι συνέργειες που προκύπτουν κάτω από την ομπρέλα της Stellantis αποδίδουν απροσδόκητα αποτελέσματα. Το πρώτο αυτοκίνητο πόλης της Alfa Romeo είναι γεγονός.

Οι πρόσφατες δηλώσεις του ισχυρού άνδρα του ομίλου Stellantis, John Elkann, ότι θα υπάρξει ειδική μέριμνα για την οικονομική ενίσχυση των δύο Ιταλικών εταιρειών-μελών της νεοσύστατης κοινοπραξίας φαίνεται πως επιβεβαιώνονται στην πράξη και μάλιστα σε σύντομο χρόνο.

«Έχουμε δει ξεκάθαρα [τι θα κάνουμε] με ορισμένες μάρκες όπως η Alfa Romeo και η Lancia, στις οποίες δεν μπορούσαμε να επενδύσουμε ή να δώσουμε πόρους όσο θέλαμε τα τελευταία χρόνια» είχε δηλώσει συγκεκριμένα 

Διαβάστε τις δηλώσεις του John Elkann στους 4Τροχούς

Η modular αρχιτεκτονική και η χρήση κοινών πατωμάτων και κινητήρων, μεταξύ των  εταιρειών του ομίλου, όχι μόνο θα περιορίσει τα κόστη, αλλά θα δώσει και τη δυνατότητα ανάπτυξης σε σύντομο χρόνο νέων προτάσεων, σε κατηγορίες που μέχρι στιγμής απείχαν, τουλάχιστον οι Alfa Romeo αλλά και η Lancia που έχει απομείνει με ένα μόνο μοντέλο, σε μία παραδοσιακή αγορά (την Ιταλική).

Οι θιασώτες των ιστορικών ιταλικών εταιρείων, έχουν κάθε λόγο να ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία.

Το πρώτο μοντέλο που προκύπτει από την συνεργασία Γάλλων και Ιταλών είναι προφανώς βασισμένο στην πλατφόρμα που χρησιμοποιεί η Citroen για το Ami αλλά και η Opel το Rocks-e.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ εικόνες που εξασφαλίσαμε μάς δίνουν μία πρώτη γεύση.

Με ενδιαφέρον αναμένουμε την πλήρη αποκάλυψη των στοιχείων που θα διαφοροποιούν την εμφάνιση προσθέτοντας Ιταλικό stile στην Γαλλική elegance.

Alfa Romeo amica scoop

H ύπαρξη τροχών μεγαλύτερων διαστάσεων που προσπαθούν να κρύψουν τα αναβαθμισμένα φρένα που μάλλον υποδηλώνουν ότι οι επιδόσεις θα είναι αναβαθμισμένες από το κινητήριο σύνολο της Valeo.

Ο διάκοσμος, όπως πρόλαβε, να σημειώσει ο φωτογράφος των 4Τροχών Θάνος Ηλιόπουλος, είναι επίσης αναβαθμισμένος στα όρια του sportif premium με τις κλασικές κόκκινες πινελιές όπως φαίνεται αμυδρά από τις κατασκοπευτικές εικόνες και του εσωτερικού.

Alfa Romeo Amica interior c

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες το όνομα της micro Alfa Romeo θα είναι Amica, καθώς δεν υπάρχει Αλπικό πέρασμα που να ταιριάζει με τον αστικό χαρακτήρα του αυστηρά διθέσιου urban coupe.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ