top icon
Επικαιρότητα

John Elkann: Περισσότερες επενδύσεις για τις Alfa Romeo και Lancia

Ο Πρόεδρος της Stellantis διαβεβαιώνει ότι στο εγγύς μέλλον οι Alfa Romeo και Lancia θα λάβουν σημαντικές επενδύσεις από τον νεοσύστατο όμιλο προκειμένου να αναπτυχθούν.

Οι Alfa Romeo και Lancia θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν ισχυρότερες επενδύσεις υπό τη σκέπη της Stellantis, του νέου ομίλου που δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση της FCA με το Groupe PSA, δήλωσε ο πρόεδρός της John Elkann σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική Rai.

«Σε αυτό το νέο γκρουπ θα υπάρχουν πολύ μεγαλύτερες ευκαιρίες από ό,τι στο παρελθόν για αυτές τις δύο μάρκες, οι οποίες εδρεύουν στο Τορίνο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο John Elkann, προσθέτοντας:

«Έχουμε δει ξεκάθαρα [τι θα κάνουμε] με ορισμένες μάρκες όπως η Alfa Romeo και η Lancia, στις οποίες δεν μπορούσαμε να επενδύσουμε ή να δώσουμε πόρους όσο θέλαμε τα τελευταία χρόνια».

Με την ανακοίνωση της οριστικοποίησης της συγχώνευσης των Groupe PSA και FCA, η Stellantis τοποθέτησε τις Alfa Romeo και Lancia στο γκρουπ των premium μαρκών του νεοσύστατου ομίλου, μαζί με την DS Automobiles.

Διαβάστε επίσης: 39 ηλεκτροκίνητα μοντέλα για την Stellantis έως τα τέλη του 2021

Θυμίζουμε ότι η Marion David, product director της DS Automobiles, αποκάλυψε στις αρχές του περασμένου μήνα οι τρεις premium μάρκες της Stellantis έχουν ξεκινήσει τη συνεργασία τους για την από κοινού εξέλιξη νέων μοντέλων με τα πρώτα δείγματα γραφής να κάνουν την εμφάνισή τους έως το 2024.

Στους κόλπους της Stellantis περιλαμβάνονται αυτή τη στιγμή 14 διαφορετικά εμπορικά σήματα. Και συγκεκριμένα, οι Alfa Romeo, Lancia και DS Automobiles (premium brands), Citroen, Fiat και Abarth (core brands), Peugeot, Opel και Vauxhall (upper mainstream brands), Maserati (luxury brand), Jeep (global SUV brand) και Chrysler, Dodge και RAM (american brands), συν τις εταιρείες Free2Move και Leasys (mobility brands).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ