Επικαιρότητα Κόσμος

Stellantis: 39 ηλεκτροκίνητα μοντέλα έως τα τέλη του 2021

Η νεοσύστατη Stellantis που ενσωματώνει τις 14 μάρκες των FCA και Groupe PSA, σχεδιάζει να φέρει στην αγορά έως τα τέλη του 2021 επιπλέον 10 ηλεκτροκίνητα μοντέλα, αυξάνοντας έτσι τον συνολικό αριθμό τους σε 39.

Σε διαδικτυακή του συνέντευξη, ο CEO της Stellantis, Carlos Tavares, καλωσόρισε με τη σειρά του την επισημοποιηση της συμφωνίας συγχώνευσης των FCA και Groupe PSA δηλώνοντας ότι στόχος του νέου ομίλου είναι να αναπτυχθεί σε όλα τα τμήματα και περιφέρειες της παγκόσμιας αγοράς.

Χωρίς κλείσιμο εργοστασίων και μαρκών, ο Carlos Tavares δήλωσε ότι από τους κόλπους της Stellantis θα «ξεπηδήσουν» μέσα στην τρέχουσα χρονιά 10 νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό τους σε 39.

Όπως ανακοινώθηκε, από το 2025 και μετά κάθε νέο μοντέλο της Stellantis θα συνοδεύεται από τουλάχιστον μια ηλεκτροκίνητη έκδοση.

Στόχος της Stellantis μέσα από το κοινό «ταξίδι» των FCA/Groupe PSA είναι η δημιουργία εξοικονομήσεων ύψους 5 δις ευρώ, εκ των οποίων το 80% θα αρχίσει να φαίνεται μέσα στην πρώτη 4ετία της κοινής διαβίωσης των δύο ομίλων.

«Στόχος δεν είναι να γίνουμε μεγάλοι, αλλά σπουδαίοι σε ότι κάνουμε», δήλωσε με έμφαση ο Carlos Tavares.

Και προσέθεσε:

«Η Stellantis δεν είναι το άθροισμα δύο εταιρειών. Θα δημιουργήσουμε 25 δισεκατομμύρια αξία από αυτήν τη συγχώνευση, αλλά ο στόχος είναι να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητά της προσφέροντας μια ποικιλία λύσεων που είναι πάντα προσιτές και προσβάσιμες.

«Έχουμε 14 εμβληματικές μάρκες στο χαρτοφυλάκιό μας, οι οποίες θα μας επιτρέψουν να δώσουμε χώρο στο πάθος μας για ελεύθερη κινητικότητα. Εστιάζουμε στις υπάρχουσες μάρκες και στην κερδοφόρα ανάπτυξή τους.»

Αναφερόμενος στην είσοδο της Peugeot στην αγορά της Αμερικής, ο Carlos Tavares ξεκαθάρισε ότι δεν έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις.

Η Stellantis απασχολεί αυτή τη στιγμή περισσότερους από 400.000 υπαλλήλους 150 διαφορετικών εθνικοτήτων. Οι δε 14 μάρκες της δραστηριοποιούνται σήμερα σε πάνω από 130 αγορές ανά την υφήλιο διαθέτοντας εργοστάσια σε 30 χώρες.

Ποια είναι η αγαπημένη σας ελληνική Ειδική Διαδρομή σε άσφαλτο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου