top icon
Κόσμος

Stellantis: Ζαλίζουν οι ετήσιες απολαβές του Carlos Tavares

Η Stellantis ενέκρινε το ύψος των ετήσιων απολαβών του Carlos Tavares για το 2023.

Η συνολική αποζημίωση του CEO της Stellantis, Carlos Tavares, αυξήθηκε κατά 56% σε σχέση με εκείνη του 2022, όπως ανακοίνωσε χθες ο όμιλος. Και, ενδεχομένως, όχι άδικα.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, οι απολαβές πάσης φύσεως για το 2023 του Πορτογάλου μάνατζερ της Stellantis ανέρχονται στα 36,49 εκατομμύρια ευρώ.

Για το 2022, το αντίστοιχο ποσό ανήλθε σε 23,46 εκατομμύρια ευρώ.

Για το 2023, ο Carlos Tavares θα λάβει 23,47 εκατομμύρια ευρώ σε… ζεστό χρήμα και κατοχυρωμένα μετοχικά κεφάλαια, ποσό στο οποίο περιλαμβάνεται ένα «κίνητρο μετασχηματισμού» ύψους  10 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο αποτελεί ένα είδους αμοιβής για τους στόχους που επιτεύχθηκαν και συνδέονται με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο όμιλος στο παγκόσμιο αυτοκινητικό στερέωμα – και ιδιαίτερα στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Euro 7 - Carlos Tavares

Το πακέτο αμοιβών του Carlos Tavares περιλαμβάνει επίσης 13 εκατ. ευρώ σε μακροπρόθεσμα κίνητρα που συνδέονται με συγκεκριμένους στόχους απόδοσης, οι οποίοι ενδέχεται να μην επιτευχθούν – και επομένως να μην αποδοθούν στον CEO της Stellantis.

Στιγμές… ευτυχίας πρέπει να βιώνουν και οι μέτοχοι της Stellantis, καθώς οι μετοχές του ομίλου που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο του Μιλάνο έφτασαν σε υψηλό ρεκόρ την Παρασκευή – και συγκεκριμένα στα 24,56 ευρώ ανά μονάδα, έχοντας κερδίσε περίπου 70% σε αξία τους τελευταίους εννέα μήνες.

Η Ford και η GM δεν έχουν ακόμη αποκαλύψει την αμοιβή των CEO τους για το 2023. Το 2022, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της GM, Mary Barra, έλαβε ως αμοιβή 29 εκατομμύρια δολάρια και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ford, Jim Farley, σχεδόν 21 εκατομμύρια δολάρια.

Euro 7 - Stellantis - Carlos Tavares

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ