top icon
Κόσμος

O Carlos Tavares και τα 36,5 εκατ. €

«Οι ετήσιες απολαβές μου ορίζονται βάσει της απόδοσης της εταιρείας. Όπως με τους ποδοσφαιριστές και τους οδηγούς της F1».

Οι μέτοχοι της Stellantis έδωσαν τα πράσινο φως προκειμένου ο Carlos Tavares να καταστεί ο πιο ακριβοπληρωμένος CEO μεταξύ των παραδοσιακών αυτοκινητοβιομηχανιών.

Όπως έγινε γνωστό, οι επενδυτές του ομίλου Stellantis ψήφισαν την Τρίτη με πσοστό θετικών φήφων 70% υπέρ ενός συνολικού πακέτου ετήσιας αποζημίωσης για τον Πορτογάλο μάνατζερ ύψους 36,5 εκατομμυρίων ευρώ, απορρίπτοντας τις εκκλήσεις των συμβουλευτικών εταιρειών Glass Lewis, Proxinvest και Institutional Shareholder Services να καταψηφίσουν το συγκεκριμένο «πακέτο».

Η συνολική αποζημίωση του Carlos Tavares (σχεδόν 60% πιο πάνω από τα επίπεδα του 2022) περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα bonus ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ που συνδέεται με την εκπλήρωση των στόχων του ομίλου στους τομείς της ηλεκτροκίνησης και του λογισμικού.

Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα ενόσω στην Ιταλία η Stellantis έχει βυθιστεί εδώ και αρκετές εβδομάδες σε μια διαμάχη με την κυβέρνηση της πρωθυπουργού Giorgia Meloni σχετικά με τα σχέδια του ομίλου να μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων και να μεταφέρει την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων σε χώρες χαμηλού κόστους όπως η Πολωνία.

Σύμφωνα με το εργατικό σωματείο Fiom, η Stellantis στοχεύει στη μείωση του εργατικού δυναμικού της στην Ιταλία κατά 8%, ή αλλιώς στην περικοπή περίπου 3.700 θέσεων εργασίας.

Σε αυτό το «περιβάλλον», ο Carlos Tavares σχολίασε την έγκριση των ετήσιων απολαβών του από τους μετόχους της Stellantis λέγοντας τα εξής:

«Υπάρχει συμβόλαιο ανάμεσα σε εμένα και την εταιρεία, όπως ακριβώς υπάρχουν συμβόλαια για τους ποδοσφαιριστές και τους οδηγούς της Formula 1. Επίσης, το 90% του μισθού μου εξαρτάται από τα αποτελέσματα της εταιρείας — αυτό δείχνει ότι δεν είναι και τόσο άσχημα».

ohn_Elkann_Carlos_Tavares - Stellantis

Carlos Tavares & John Elkann

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ