top icon
Επικαιρότητα

Αποκτήστε για ιδιωτική χρήση ένα μονοθέσιο της F1 (+videos)

Η βρετανική εταιρεία TDF προσφέρει τη δυνατότητα σε όσους θέλουν και μπορούν να αποκτήσουν ένα μονοθέσιο της F1 σε ένα πιο προσιτό και αξιόπιστο πακέτο.

Η βρετανική εταιρεία TDF επιχειρεί με το εν λόγω εγχείρημα να καταστήσει πιο προσιτή και εύκολη τη δυνατότητα ιδιωτών να αποκτήσουν ένα αξιόπιστο και πιο… εύχρηστο μονοθέσιο της F1 για χρήση εντός πίστας. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, η TDF-1 χρησιμοποιεί ως βάση το μονοθέσιο της Marussia του 2011 (MVR02) ή εκείνο της Sauber του 2012 (C31), με διαφορετικό κινητήρα.

TDF-1

Για την περίσταση, την κίνηση στην TDF-1 προσφέρει ένα 4κύλινδρο μοτέρ – με τούρμπο φυσικά – και χωρητικότητα 1.730 κ.εκ., το οποίο έχει επιμεληθεί η Mountune αποδίδοντας 600 ίππους στις 9.000 σ.α.λ. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, η εν λόγω επιλογή έρχεται να εξασφαλίσει το 90% της ισχύος του «γνήσιου» ατμοσφαιρικού κινητήρα των 2,4 λίτρων των δύο μονοθεσίων, αλλά με «μεγαλύτερο παράθυρο ροπής και ισχύος», που τον καθιστά πιο εύχρηστο για την πλειοψηφία των οδηγών.

Ο κινητήρας, όπως επισημαίνει η TDF, δεν χρειάζεται προθέρμανση κατά την εκκίνησή του, ενώ το service του έχει οριστεί χρονικά στη μία φορά το χρόνο ή χιλιομετρικά στα 3.000 διανυθέντα χλμ. Ο 4κύλινδρος έχει την αρωγή ενός ημι-αυτόματου κιβωτίου με 6 σχέσεις, το οποίο συνεργάζεται με συμπλέκτη που έχει εξελίξει η AP Racing και είναι κατασκευασμένο από μαγνήσιο και carbon.

H TDF αναφέρει πως το σασί και η αεροδυναμική της «1», η οποία ζυγίζει μόλις 600 κιλά, είναι πανομοιότυπες με εκείνες των Marussia MVR02 ή Sauber C31. Αξίζει να σημειωθεί πως η TDF-1 είναι εφοδιασμένη με σύστημα DRS, το οποίο ενεργοποιείται μηχανικά από τον ίδιο τον οδηγό – ωστόσο, για λόγους ασφαλείας, αν το DRS είναι ανοιχτό και ο οδηγός αποφασίσει να στρίψει ή να σηκώσει το πόδι του από το γκάζι ή να φρενάρει, τότε το τελευταίο απενεργοποιείται αυτόματα.

TDF-1

Στην ανάρτηση η Ohlins έχει προσφέρει τη λύση σε ότι αφορά τα αμορτισέρ, με την εταιρεία Hitco να προμηθεύει τους carbon δίσκους των 280 χλστ. του συστήματος πέδησης και την AP Racing ή την Brembo (Marussia ή Sauber αντίστοιχα) τις 4πίστονες δαγκάνες. Την ίδια στιγμή, οι 13άρες ζάντες φέρουν την υπογραφή της O.Z. και τα ειδικής σχεδίασης ελαστικά, τα οποία είναι διαθέσιμα σε τέσσερις τύπους (soft, medium, hard, wet), εκείνη της Pirelli. Σύμφωνα με την TDF, στην οποία μετέχουν πρώην μηχανικοί των Marussia, Mercedes-AMG, Renault F1 και Williams, η οδηγική εμπειρία που προσφέρει η TDF-1 προσομοιώνει εκείνη των «πραγματικών» μονοθεσίων σε ποσοστό 95%. Μάλιστα, στη ρύθμιση Qualifying, το μονοθέσιο αναπτύσσει 4 g πλευρικής επιτάχυνσης και 4,5 g κατά τον διαμήκη άξονα. Αξίζει να σημειωθεί πως η τελική ταχύτητα της TDF-1 υπερβαίνει τα 322 χλμ./ώρα, με το «0-100» να ολοκληρώνεται σε χρόνο μικρότερο των 2 δλ.

TDF-1

Η εταιρεία δεν ανακοινώνει ούτε τον αριθμό των αντιτύπων της TDF-1 που θα κατασκευάσει, ούτε και το ποσό που θα  χρειαστεί να καταβάλει κανείς για την απόκτηση κάθε «κομματιού». Εντούτοις, οι δημιουργοί της επισημαίνουν πως στο όλο πακέτο περιλαμβάνεται η εκπαίδευση του οδηγού σε γνωστές πίστες του Π.Π. της F1 αλλά και σε προσομοιωτή, καθώς και η προσφορά αρκετών υποστηρικτικών στοιχείων εξοπλισμού – συμπεριλαμβανομένου και του κατάλληλου «κουτιού» για την μεταφορά με αεροπλάνο.  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ