top icon
Κόσμος

Απολαύστε τη μία και μοναδική Ferrari KC23

Η Ferrari KC23 είναι ένα one-off μοντέλο, με αγωνιστική καρδιά, που βασίζεται στην 488 GT3 Evo.

Η Ferrari KC23 είναι ένα μοναδικό όχημα, το οποίο δεν έχει άδεια κυκλοφορίας σε δημόσιο δρόμο, καθώς προορισμός της είναι οι πίστες του κόσμου. Για την κατασκευή της χρησιμοποιήθηκε ως βάση η 488 GT3 και είναι το μοναδικό μοντέλο της ιταλικής εταιρείας με πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω.

Υιοθετεί στοιχεία από το ψηφιακό πρωτότυπο Vision Gran Turismo, αλλά και το hypercar 499P. Στην πράξη όμως πατάει στην 488 GT3, αλλά με μεγάλες διαφορές. Μεταξύ άλλων διαθέτει ειδικά εξελιγμένη αεροδυναμική με πλευρικά βοηθήματα και εισαγωγές αέρα πίσω από τις πόρτες.

Οι κλασικοί εξωτερικοί καθρέπτες έχουν δώσει τη θέση τους σε κάμερες, με μικρότερη επιφάνεια, που συμβάλουν με τη σειρά τους στη βελτίωση της αεροδυναμικής. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο αποτελεί μέρος ενός προγράμματος ειδικών κατασκευών και παραγγελία ενός ξεχωριστού πελάτη.

ferrari kc23

Ferrari KC23

Η πίσω αεροτομή μπορεί να αφαιρεθεί για αισθητικούς λόγους, με την KC23 να πατάει σε τροχούς 18 ιντσών με ελαστικά slick, ενώ σε συνέχεια την βελτίωσης της εμφάνισης μπορεί να συνδυαστεί με τροχούς 21 και 22 ιντσών εμπρός και πίσω αντίστοιχα.

Αν και αυτό είναι ένα μοναδικό αυτοκίνητο, θα μπορούσε να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τη Ferrari, η οποία ενδεχομένως να χρησιμοποιήσει στοιχεία της σε μελλοντικά μοντέλα της.

ferrari kc23

Ferrari KC23

Στο εσωτερικό της KC23 τα πράγματα σε τίποτα δεν θυμίζουν μια Ferrari παραγωγής. Λιτό, «γυμνό» από κάθε είδους άνεση, είναι πολεμικό, με αγωνιστικά καθίσματα και όλα τα απαραίτητα όργανα για την πίστα. Το τιμόνι έχει 16 χειριστήρια για να παρέχει άμεση πρόσβαση στα χέρια του οδηγού στις περισσότερες των λειτουργιών του αυτοκινήτου. Για την ασφάλεια φροντίζει ένας κλωβός αγωνιστικών προδιαγραφών.

Στοιχεία για βελτιώσεις σχετικά με τα μηχανικά μέρη δεν έχουν ανακοινωθεί. Ενημερωτικά, ο κινητήρας που χρησιμοποιείται στην 488 GT3 Evo και λογικά στην KC23 είναι ένας V8 twin-turbo 3,9 λίτρων που αποδίδει 600 ίππους και 700 Nm ροπής.

ferrari kc23

Ferrari KC23

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ