top icon
Κόσμος

Ας γνωρίσουμε το Pambuffetti PJ-01

Το Pambuffetti PJ-01 είναι ένα άγνωστο στους περισσότερους hypercar περιορισμένης παραγωγής από τη γειτονική Ιταλία.

Το Pambuffetti PJ-01 είναι ένα υπερ-αυτοκίνητο -όπως έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε τις σπορ κατασκευές υψηλών επιδόσεων- το οποίο «γεννήθηκε» το 2021 στη γειτονική Ιταλία από την ομώνυμη εταιρεία που ίδρυσε το 2018 ο Juri Pambuffetti.

Το PJ-01 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Milano Monza Open-Air Motor Show τον Ιούνιο του 2021 – κάτι που θα επαναληφθεί και στη φετινή εκδοχή της εν λόγω έκθεσης. Αξιοσημείωτο είναι ότι το Pambuffetti PJ-01 είναι ένα hypercar που θα κατασκευαστεί σε μόλις 25 μονάδες στο Trevi το 2022. με ρυθμό που δεν αναμένεται να ξεπερνά τα 6 αντίτυπα ανά έτος.

Pambuffetti PJ-01

Όπως έχει ανακοινωθεί, η τιμή βάσης προ φόρων είναι 1,5 εκατ. ευρώ – και φυσικά πρόκειται για ένα hypercar για ελεύθερη χρήση και σε δημόσιο δρόμο.

Με αναλογία κιλών/ίππο που δεν υπερβαίνει την τιμή 1,3, το Pambuffetti PJ-01 ζυγίζει όχι περισσότερα από 1.100 κιλά χρησιμοποιώντας ένα υβριδικό πλαίσιο από αλουμίνιο και carbon – από το τελευταίο υλικό είναι κατασκευασμένα και τα περισσότερα από τα εξωτερικά του πάνελ και τμήματα.

Pambuffetti PJ-01

Την κίνηση στο Pambuffetti PJ-01 παρέχει ένας ατμοσφαιρικός κινητήρας με 10 κυλίνδρους σε διάταξη V και χωρητικότητα 5,2 λίτρων ο οποίος αποδίδει 800 ίππους, τιμή ικανή να εξασφαλίσει επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 3 δλ. και τελική ταχύτητα 320 χλμ./ώρα.

Στο εσωτερικό η «πολεμική» ατμόσφαιρα είναι διάχυτη, με τα carbon καθίσματα, τις ζώνες τεσσάρων σημείων και το… αποσπώμενο, αλά F1, τιμόνι να δίνουν τον τόνο.

Pambuffetti PJ-01

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ