top icon
Επικαιρότητα

Aston Martin Valkyrie AMR Pro: Ready to race

Η αγωνιστική έκδοση του βρετανικού hyper-car υπόσχεται συγκινήσεις και επιδόσεις αντίστοιχες με εκείνες των μονοθεσίων της F1.

Η Aston Martin έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τα πρώτα δύο σκίτσα της αγωνιστικής εκδοχής της Valkyrie αποκαλύπτοντας συγχρόνως μερικές… γαργαλιστικές λεπτομέρειες των δυνατοτήτων της. Σύμφωνα πάντως με τις Red Bull Advanced Technologies και AP Racing, οι οποίες και ανέλαβαν τη «μετάλλαξη» της Valkyrie σε πολεμική μηχανή, μόλις 25 θα είναι οι καθαρόαιμες εκδόσεις του βρετανικού hyper-car που θα παραχθούν από το 2020 και μετά. Χρονιά που –καλώς εχόντων των πραγμάτων- θα ξεκινήσει και η παραγωγή των 150 «πολιτικών» αντιτύπων της, τα οποία, όπως είναι γνωστό, έχουν ήδη πουληθεί σε ισάριθμους πελάτες έναντι αντιτίμου που κυμαίνεται ανά μονάδα μεταξύ 2 και 3 εκ. στερλινών.

Όπως επικαλείται η Aston Martin, το σύνολο των εξωτερικών επιφανειών της έκδοσης AMR Pro έχουν σμιλευθεί προκειμένου να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η αεροδυναμική απόδοση στις πίστες. Για το λόγο αυτό, το σύστημα που διαχειρίζεται τα ενεργά αεροδυναμικά στοιχεία της κατασκευής διαθέτει νέο καλιμπράρισμα, ενώ την ίδια στιγμή, αυξημένο εμφανίζεται και το μέγεθος τόσο των εμπρός όσο και των πίσω βοηθημάτων.

Η Aston Martin αναφέρει πως ο ατμοσφαιρικός V12 κινητήρας των 6,5 λίτρων της Cosworth θα διαθέτει περισσότερη ισχύ και ροπή χάρη στον επαναπρογραμματισμό της μονάδας ελέγχου και τη νέα ρύθμιση των συστημάτων ελέγχου των καυσαερίων. Από εκεί και πέρα, οι τροχοί της Aston Martin Valkyrie AMR Pro θα είναι «μόλις» 18 ιντσών και θα συνδυάζονται με σλικ ελαστικά που θα εξελίξει η Michelin, τα οποία θα είναι παρόμοια με εκείνα που χρησιμοποιούν τα πρωτοτύπων του WEC της κατηγορίας LMP1. Τα carbon φρένα δε, θα είναι εμπνευσμένα από εκείνα των μονοθεσίων της F1.

Όπως είναι αναμενόμενο, το βάρος του αμαξώματος θα είναι μειωμένο, χάρη στην αφαίρεση τόσο του συστήματος infotainment όσο και του κλιματισμού. Επιπλέον κιλά εξοικονομούνται με την εγκατάσταση μιας πιο ελαφριάς και «ελεύθερης» εξάτμισης καθώς και πλευρικών κρυστάλλων και εμπρόσθιου παρπρίζ που θα είναι κατασκευασμένα από συνθετικά υλικά.

Σύμφωνα με την Aston Martin, η τελική ταχύτητα της Valkyrie AMR Pro θα αγγίζει τα 400 χλμ./ώρα. Στις στροφές αλλά και στο φρενάρισμα, η εμφάνιση δυνάμεων που θα υπερβαίνουν τα 3 g θα είναι… ψωμοτύρι για την πιο exreme εκδοχή του βρετανικού hyper-car. Τόσο η Red Bull Advanced Technologies όσο και η AP Racing εκτιμούν πως το γυρολόγιο της AMR Pro στην πίστα θα είναι αντίστοιχο με εκείνο των πρωτοτύπων της κατηγορίας LMP1 και κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες και των μονοθεσίων της F1._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ