top icon
Κόσμος

Audi: 20 νέα μοντέλα στα επόμενα δύο χρόνια

Η Audi αποκάλυψε τα πλάνα της, τα οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν και το λανσάρισμα 20 νέων προϊόντων μέσα στο 2024 και 2025.

Η Audi πραγματοποίησε το ετήσιο συνέδριο για τα Μέσα ενημέρωσης. Εκεί παρουσίασε την πορεία της στη χρονιά που πέρασε, αλλά και τη στρατηγική της για το μέλλον. Όσον αφορά τις πωλήσεις η Audi σημείωσε σημαντική αύξηση της τάξης του 17,4%, σε σχέση με το 2022.

Στα σπουδαιότερα που αφορούν τα επόμενα χρόνια και τα πλάνα της για αυτά, η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να λανσάρει 20 νέα μοντέλα, μεταξύ των οποίων θα είναι εντελώς νέα, αλλά και νέες γενιές αυτών που ήδη υπάρχουν, μεταξύ 2024 και 2025.

Audi Q6 e-tron 2024

Την αρχή έχει κάνει ήδη με την παρουσίαση του νέου Audi Q6 e-tron (δείτε εδώ), ενός ηλεκτρικού μεσαίου SUV, το οποίο είναι αυτό που χρησιμοποιεί πρώτο τη νέα πλατφόρμα PPE (Premium Platform Electric). Μέσα στη χρονιά αναμένεται να παρουσιαστούν επίσης το ηλεκτρικό A6, αλλά και τα A4 και Q5 νέας γενιάς.

Μια ακόμα νέα πλατφόρμα, της οποία οι τεχνικές λεπτομέρειες δεν ανακοινώθηκαν θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή των νέων Q5 και A5, όπως και άλλων μοντέλων που θα ακολουθήσουν μετά το δεύτερο εξάμηνο του 2024. Πιθανότατα θα έχει κάποια κοινά στοιχεία με την PPE, αλλά θα είναι πιο ευέλικτη.

Audi Annual Media Conference 2024

Επίσης, η Audi θα αλλάξει την ονομασία των μοντέλων της, εγκαταλείποντας τη δυσνόητη που έχει επιλέξει αυτό το διάστημα, με τα μοντέλα, που θα έχουν ζυγό αριθμό, για παράδειγμα A6 θα είναι ηλεκτροκίνητα, ενώ αυτά με το μονό αριθμό, όπως A5 θα συνδυάζουν θερμικές και ηλεκτρικές εκδόσεις.

Ωστόσο, τα παραπάνω μοντέλα που αναφέραμε, δεν θα είναι τα μόνο που θα δούμε μέσα στο 2024. Το Audi A6 e-tron θα κάνει επίσης πρεμιέρα μέσα στο καλοκαίρι, αρχικά στη sedan εκδοχή του, ενώ λίγο αργότερα θα ακολουθήσει και η δημοφιλής Avant.

Audi Annual Media Conference 2024

Όπως ανακοίνωσε ο CEO της Audi, Gernot Dollner στη συνέντευξη Τύπου: «Στόχος της εταιρείας είναι να γίνει κατασκευαστής με 100% ηλεκτρικά μοντέλα από το 2033 και μετά. Από το 2026 θα παρουσιάζονται μόνο ηλεκτροκίνητα μοντέλα, αλλά οι θερμικοί κινητήρες, μαζί με τις εκδόσεις Plug-in Hybrid θα παραμείνουν στη γκάμα μέχρι το 2033».

Επιπλέον, μέσα στο 2025 θα λανσαριστούν τα νέα A7 και A8, με το τελευταίο να αποτελεί τη ναυαρχίδα της Audi και πιθανότατα θα είναι διαθέσιμο μόνο σε ηλεκτρική έκδοση, προκειμένου να ανταγωνιστεί τις BMW i7 και Mercedes EQS. Τέλος, η γερμανική εταιρεία αναμένεται να διευρύνει προς τα κάτω τη γκάμα των ηλεκτρικών SUV της, με την προσθήκη μιας νέας έκδοσης αυτής της φιλοσοφίας του Q2.

Audi Annual Media Conference 2024

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Audi Annual Media Conference 2024
  • Audi Annual Media Conference 2024
  • Audi Annual Media Conference 2024
  • Audi Annual Media Conference 2024
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ