top icon
Κόσμος

H Audi «εξηλεκτρίζει» τον Ken Block

Η Audi καλωσορίζει στις τάξεις της τον Ken Block ανακοινώνοντας την συνεργασία των δύο πλευρών στον τομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας.

Ο Ken Block έχει γίνει παγκοσμίως γνωστός ως οδηγός στους αγώνες Ράλλυ και στο World RX ήδη από το 2005. Ωστόσο, ο 53χρονος σήμερα αμερικανός είναι περισσότερο διάσημος για τα περίτεχνα βίντεο του, στα οποία οδηγεί οχήματα υψηλής απόδοσης στα όρια σε εμβληματικές τοποθεσίες.

Ωστόσο, η νεότερη συνεργασία με την Audi κλείνει έναν κύκλο για τον Ken Block: «Η Audi είναι η μάρκα που πυροδότησε το πάθος μου για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Είμαι εξαιρετικά ενθουσιασμένος που ξεκινά αυτό το νέο κεφάλαιο. Μαζί, θα αναπτύξουμε καινοτόμα έργα και θα ξεπεράσουμε τα όρια της ηλεκτρικής κινητικότητας».

Ken Block - Audi

Ο Ken Block ήταν έφηβος όταν το Audi quattro έφερε την επανάσταση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ και το Audi Sport quattro S1 «εισέβαλε» στο Pikes Peak στις ΗΠΑ σπάζοντας τα ρεκόρ. Όπως ο ίδιος δηλώνει σήμερα, τα οχήματα έκαναν τον Ken Block να ονειρεύεται να γίνει ο ίδιος οδηγός ράλι.

Τώρα, κατά την πρώτη του επίσκεψη στο «στρατόπεδο» της Audi, ένα άλλο όνειρο του αμερικανού έγινε πραγματικότητα, με τον Ken Block να έχει τη δυνατότητα να οδηγήσει ο ίδιος πολλά αγωνιστικά αυτοκίνητα του παρελθόντος από την αγαπημένη του μάρκα – σε αυτά περιλαμβάνονταν  το Audi Sport quattro S1, το Audi V8 quattro από το DTM και το φουτουριστικό Audi e-tron Vision Gran Turismo.

Ken Block - Audi

Φυσικά, ο Ken Block δεν έχασε την ευκαιρία να δοκιμάσει το ισχυρότερο ηλεκτρικό όχημα που βρίσκεται συναντά κανείς σήμερα στη γκάμα του Γερμανού κατασκευαστή. «Το Audi RS e-tron GT με εξέπληξε πραγματικά. Ο σχεδιασμός του είναι εξαιρετικός και έχει δοθεί μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια. Η οδηγική εμπειρία είναι εκπληκτική: το αυτοκίνητο είναι απίστευτα γρήγορο και ο χειρισμός του είναι πολύ καλός. Το κέντρο βάρους είναι πολύ χαμηλό, ώστε να μπορείς να αλλάζεις γρήγορα κατεύθυνση».

Ken Block - Audi

Λόγω του παρελθόντος του, ο Ken Block θεωρείται ως ένας από τους πλέον παραδοσιακούς petrolheads. Ωστόσο, πολύ πρόσφατα ο Αμερικανός οδηγός δοκίμασε και έλαβε μέρος σε αγώνες με διάφορα ηλεκτρικά αυτοκίνητα «γράφοντας» τον τρίτο ταχύτερο χρόνο στην τελευταία ε.δ. του Dakar Rally 2020 με ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο ενώ την ίδια χρονιά κέρδισε τον εναρκτήριο αγώνα της σειράς rallycross «Projekt E» που πραγματοποιήθηκε στο Höljes της Σουηδίας.

«Η ηλεκτρική κινητικότητα είναι το μέλλον», δηλώνει ο Ken Block. «Βλέπω το ηλεκτρικό αυτοκίνητο ως ένα άλμα προς τα εμπρός για εμάς ως κοινωνία, προκειμένου να δημιουργήσουμε κάτι που μπορεί να μειώσει τις εκπομπές και να κάνει τον πλανήτη ένα καλύτερο μέρος. Και όχι μόνο: έχει να κάνει και με την απόδοση. Λατρεύω οτιδήποτε με κάνει να πηγαίνω πιο γρήγορα. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορούν να το κάνουν αυτό. Όσον αφορά τον ήχο, έχω παιδιά που δεν ενδιαφέρονται για αυτό. Νομίζουν ότι ο ήχος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι εξίσου cool με τον ήχο των κινητήρων εσωτερικής καύσης».

Ken Block - Audi

Ο Ken Block και η Audi θα συνεργαστούν αποκλειστικά στον τομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας, όπως επισήμως ανακοινώθηκε. «Η Audi σημαίνει ‘Vorsprung durch Technik’», λέει ο Oliver Hoffmann, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Audi. «Κάθε μέρα προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τα όρια για να δημιουργήσουμε το μέλλον της κινητικότητας. Είμαι ενθουσιασμένος που καταφέραμε να προσελκύσουμε τον Ken Block και την ομάδα του στην Audi».

«Ο Ken Block μοιράζεται την αγάπη μας για την απόδοση», δηλώνει ο επικεφαλής της Audi Henrik Wenders. «Έχει την ικανότητα να εμπνέει τους ανθρώπους. Με την προοδευτική σκέψη του, θα μας συνοδεύσει στο δρόμο μας σε ένα ηλεκτρικό μέλλον».

Ken Block - Audi

«Στην Audi, ο μηχανοκίνητος αθλητισμός ανοίγει το δρόμο για μελλοντικές τεχνολογίες», δήλωσε από τη μεριά του ο Julius Seebach, Διευθύνων Σύμβουλος της Audi Sport GmbH και υπεύθυνος για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στην Audi. «Η ηλεκτρική κινητικότητα είναι ένας παίκτης που αλλάζει το παιχνίδι, όπως ήταν κάποτε το quattro. Με τον Ken Block, έχουμε πολλά συναρπαστικά πράγματα να κάνουμε που ταιριάζουν απόλυτα με τη στρατηγική μας».

Ken Block - Audi

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Audi - Ken Block
  • Ken Block - Audi
  • Ken Block
  • Ken Block - Audi
  • Ken Block - Audi
  • Ken Block - Audi
  • Ken Block
  • Ken Block - Audi
  • Ken Block - Audi
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ