top icon
Επικαιρότητα

Audi: Περικοπές 9.500 θέσεων εργασίας στη Γερμανία έως το 2025

Η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα πως μέσα στα προσεχή πέντε χρόνια θα μειώσει κατά σχεδόν 15% τον αριθμό των εργαζομένων της στη χώρα με στόχο την εξοικονόμηση κεφαλαίων ύψους 6 δις ευρώ.

Προκειμένου να εξοικονομήσει κεφάλαια που θα διοχετευτούν στην ανάπτυξη και εξέλιξη νέων τεχνολογιών – με αιχμή του δόρατος την ηλεκτροκίνηση – η Audi ανακοίνωσε σήμερα πως θα περικόψει εντός Γερμανίας 9.500 θέσεις εργασίας μέσα στα προσεχή πέντε χρόνια.

Αυτή τη στιγμή η εταιρεία των τεμνόμενων κύκλων απασχολεί στη χώρα περί τους 62.000 υπαλλήλους.

Παρά τις περικοπές προσωπικού, η Audi διαβεβαίωσε σήμερα πως έχει έρθει σε συμφωνία με τους εκπροσώπους των εργαζομένων για τη διασφάλιση του «πυρήνα του εργατικού της δυναμικού» σε βάθος δεκαετίας και πως στο εγγύς μέλλον θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας που θα σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες που στο εγγύς μέλλον αναμένεται να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο χώρο της αυτοκίνησης.

«Η εταιρεία πρέπει να γίνει πιο “λεπτή” και να προσαρμοστεί για το μέλλον, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστούν πλέον κάποια προφίλ εργασίας ενώ θα δημιουργηθούν νέα», αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωσή της η γερμανική εταιρείας.

Θυμίζουμε πως αντίστοιχες περικοπές προσωπικού είχε ανακοινώσει πριν δύο μόλις εβδομάδες και η Mercedes._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ