top icon
Κόσμος

Αυτά είναι τα 5 νέα μοντέλα που θα κατασκευάζει η Stellantis στην Ιταλία

Πέντε νέα μοντέλα για τις μάρκες DS, Lancia, Opel και Jeep, συμπεριλαμβανομένων των πλήρως ηλεκτρικών εκδόσεών τους, θα ξεκινήσουν να παράγονται σε ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια της Stellantis επί ιταλικού εδάφους από το 2024 έως και το 2026.

Η Stellantis φαίνεται να έχει αποφασίσει να ξεκινήσει την παραγωγή 5 νέων μοντέλων μεσαίου μεγέθους για τις αγορές της Ευρώπης στο εργοστάσιό της στο Melfi στη νότια Ιταλία, στο οποίο απασχολούνται σήμερα πάνω από 5.800 εργαζόμενοι, από το 2024 έως και το 2026.

Όλα τα νέα αυτά μοντέλα θα βασίζονται στη νέα πλατφόρμα STLA Medium της Stellantis. Η… εκκίνηση του εν λόγω σχεδίου του ομίλου θα δοθεί στις αρχές του επόμενου έτους με ένα μοντέλο για την DS, ενώ το 2025 θα ακολουθήσει το νέο Jeep Compass, το οποίο θα είναι διαθέσιμο τόσο σε πλήρως ηλεκτρική όσο και σε υβριδική έκδοση, Αργότερα θα ακολουθήσει ένα ακόμα νέο μοντέλο για την DS.

Η παραγωγή δύο ακόμη μοντέλων, για την Opel και τη Lancia, θα ξεκινήσει το 2026.

Όπως ανακοίνωσαν εκπρόσωποι των εργαζομένων του εργοστασίου, τα μοντέλα που θα παράγονται αυτή τη στιγμή στο Melfi -τα 500X, Jeep Compass και Jeep Renegade- θα πάρουν την άγουσα για τα αποδυτήρια μέχρι το 2025.

Stellantis

Stellantis: Ποια είναι τα 5 νέα μοντέλα;

Όπως όλα δείχνουν, το πρώτο θα  είναι ένα 5θυρο, μεσαίου μεγέθους fastback που θα φέρει την ονομασία DS 9, ενώ ένα αντίστοιχο αδελφό μοντέλο θα παραχθεί για λογαριασμό της ομογάλακτης Opel ως αντικαταστάτης του μεσαίου Insignia.

Το δεύτερο μοντέλο της DS θα είναι ο πλήρως ηλεκτρικός αντικαταστάτης του DS 7 Aircross, ενώ από αυτό θα προκύψει ένα αντίστοιχο μοντέλο για τη Lancia.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραγωγή οχημάτων στο Melfi μειώθηκε κατά 29% το 2021 φτάνοντας μόλις τα 163.646 οχήματα – η επίδοση αυτή αντιστοιχεί σε λιγότερη από την μισή των 339.865 μονάδων του 2018. Τα τελευταία χρόνια, η παραγωγή στο Melfi έφτασε στο απόγειό της με 393.000 μονάδες το 2015.

Stellantis

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ