top icon
Επικαιρότητα

Αυτή είναι η νέα Aston Martin DBS Superleggera

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν οι πρώτες φωτογραφίες της νέας Aston Martin DBS Superleggera, λίγες ώρες πριν την επίσημη παρουσίασή της.

Πρόκειται για το μοντέλο που θα αντικαταστήσει την Vanquish S επαναφέροντας στο προσκήνιο την ονομασία DBS πλαισιωμένη για την περίσταση από το προσωνύμιο Suprleggera (super light). Προς το παρόν, δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες για τις τεχνολογικές περγαμηνές του νέου κουπέ των Βρετανών από τη Gaydon, εντούτοις οι πρώτες διαρροές από τον αμερικανικό Τύπο κάνουν λόγο για την παρουσία κάτω από το μακρύ εμπρός καπό της κατασκευής του γνωστού υπερτροφοδοτούμενου V12 κινητήρα των 5,2 λίτρων της Aston Martin, ο οποίος θα αποδίδει 715 ίππους και ροπή 900 Nm. Σύμφωνα με άλλες διαρροές, η νέα DBS Superleggera θα είναι σε θέση να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 96 χλμ./ώρα σε χρόνο μόλις 3,4 δλ., με την κίνηση να περνά φυσικά στους πίσω τροχούς με την αρωγή ενός αυτόματου κιβωτίου με 8 σχέσεις της γνωστής εταιρείας ZF.

Σχεδιαστικά, οι αναφορές στην DB11 και την Vantage είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς. Μολαταύτα, το πίσω μέρος είναι πιο «λεπτεπίλεπτο» με τις τετραπλές απολήξεις των εξατμίσεων και το πιο επιθετικό εμπρός μέρος να αποτελούν τα κυρίαρχα γνωρίσματα του νέου κουπέ των Βρετανών. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η κάθετα παραγόμενη δύναμη όταν το αυτοκίνητο κινείται κοντά στην άγνωστη μέχρι στιγμής τελική του ταχύτητα θα φτάνει τα 180 kg. Όπως έχει ήδη επιβεβαιωθεί, στις αρχές του 2019 η ναυαρχίδα της Aston Martin θα αποκτήσει και μια «ξεσκούφωτη» εκδοχή που φυσικά θα συνοδεύεται από την ονομασία Volante.

«Η Aston Martin ώθησε τα όρια της απόδοσης και του σχεδιασμού για να δώσει σε αυτό το αυτοκίνητο ξεχωριστό χαρακτήρα και να εξασφαλίσει ότι είναι ένας άξιος συνεχιστής της κληρονομιάς και του βάρους που φέρει το συγκεκριμένο όνομα», δήλωσε πρόσφατα Marek Reichman.

Η νέα Aston Martin DBS Superleggera αποτελεί μέρος της επερχόμενης επέλασης της βρετανικής εταιρείας, η οποία θα έχει ως συνέχεια την πρεμιέρα ενός νέου SUV μοντέλου, γνωστού ως πρωτότυπο με την ονομασία DBX,, δύο μοντέλων της οικογένειας Lagonda καθώς και ενός πολυτελούς Sport Utility Vehicle το 2021, το οποίο θα τοποθετείται στην κατηγορία της Bentlay Bentayga. Στην κορυφή των επερχόμενων νέων δημιουργιών των Βρετανών, ένα κλικ πιο κάτω από την Valkyrie, θα βρίσκεται ένα κεντρομήχανο σπορ κουπέ, που θα κληθεί να αντιπαρατεθεί στην αρένα του είδους απέναντι στις McLaren 720S και Ferrari 488 GTB._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ