Η Ford υπόσχεται πιο οδηγοκεντρικά χαρακτηριστικά για το μοντέλο της τέταρτης πλέον γενιάς που θα παραπέμπουν σε εκείνα των Focus MK1 και MK2, καθώς και ποιότητα που θα θυμίζει μοντέλα μεγαλύτερων κατηγοριών.

Το Focus είναι αναμφίβολα ένας από τους σημαντικότερους εμπορικούς πυλώνες της Ford. Σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά πρωτίστως στην αγορά της Ευρώπης, απέναντι σε μοντέλα, όπως το VW Golf και Opel Astra.  Ως εκ τούτου, το «πέρασμα» στη νέα γενιά (σ.σ.: την τέταρτη κατά σειρά) είναι μια διαδικασία με αρκετές προκλήσεις για τους ανθρώπους της Ford, οι οποίοι, παράλληλα με την εξέλιξη του μοντέλου, έχουν ξεκινήσει τις προετοιμασίες τους και σε παραγωγικό επίπεδο επενδύοντας για λόγους αναβάθμισης των τεχνικών υποδομών πάνω από 600 εκ. ευρώ στην κατασκευαστική μονάδα στο Saarlouis της Γερμανίας. Εκεί, δηλαδή, όπου το σημερινό Focus Mk3 θα παραδώσει από το 2018 και μετά τη σκυτάλη στο Focus Mk4.

Το νέο μικρομεσαίο μοντέλο της εταιρείας, που για πρώτη φορά αποθανατίζεται από τον φακό των κατασκόπων με ελάχιστο εξωτερικό καμουφλάζ που για την περίσταση κοσμείται από το hashtag «TimeToFocus», θα βασίζεται σε μια αναβαθμισμένη εκδοχή του παγκόσμιου δαπέδου C της (Global Platform C) διαθέτοντας μεγαλύτερες διαστάσεις σε σχέση με το υπάρχον. Επιλογή, βέβαια, που θα έχει θετικό αντίκτυπο στη χωροταξική κατανομή στο εσωτερικό προσδίδοντας συγχρόνως αρκετούς… πόντους και στον τομέα της οδικής συμπεριφοράς.

Εδώ, η Ford αναμένεται να δώσει περισσή βαρύτητα προχωρώντας σε αλλαγές στη γεωμετρία της ανάρτησης και στους δύο άξονες. Την ίδια στιγμή, νέες θα είναι και οι ρυθμίσεις της, αλλά και εκείνες του συστήματος διεύθυνσης, κάτι που θα έχει ως στόχο το νέο μοντέλο να έρθει πιο «κοντά» σε συμπεριφορά σε εκείνα της πρώτης και δεύτερης γενιάς, που αντικειμενικά είχαν πιο οδηγοκεντρικό προφίλ σε σχέση με το Focus MK3.

Η γκάμα των κινητήρων δεν θα αποτελέσει έκπληξη, μιας και ο καταξιωμένος 1.000άρης EcoBoost, σε συνδυασμό με τους γνωστούς 1.500άρηδες, ντίζελ και βενζίνης, της Ford πρόκειται να «μεταμοσχευτούν» και στο Focus Mk4. Η καινοτομία που αναμένεται να εισάγει η τέταρτη γενιά του γερμανικού μοντέλου θα είναι η έκδοση Active, η οποία θα αντλεί την έμπνευσή της από την αντίστοιχη του νέου Fiesta. Σε αντίθεση με την τελευταία, θα διατίθεται προαιρετικά και σε συνδυασμό με σύστημα τετρακίνησης δημιουργώντας έτσι ένα ακόμα… υβρίδιο με στοιχεία που θα παραπέμπουν σε μοντέλα της SUV κατηγορίας._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Μόντε Κάρλο, πρώτου αγώνα του φετινού WRC;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά