top icon
Κόσμος

Αυτό είναι το νέο Fiat 600

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν τις τελευταίες ώρες οι πρώτες ανεπίσημες φωτογραφίες του νέου Fiat 600. Ιδού ό,τι γνωρίζουμε για το νέο crossover των Ιταλών.

Οι πρώτες εικόνες που διέρρευσαν στο διαδίκτυο δείχνουν ότι το επερχόμενο μικρό crossover της Fiat, που πρόκειται να κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του έτους βασιζόμενο σε πλατφόρμα της Stellantis, θα φέρει την ονομασία «600».

Από αυτές εύκολα γίνεται διακριτό το σήμα «600» στη μάσκα, η οποία φέρει αρκετές ομοιότητες με εκείνη του ηλεκτρικού «500», αλλά και από την πινακίδα κυκλοφόριας του οχήματος.

Το συνολικό σχήμα του νέου Fiat 600 είναι παρόμοιο με το αντίστοιχο του 500X, παρά την κεκλιμένη γραμμή της οροφής. Οι κολόνες Α και το πεπλατυσμένο παρμπρίζ μοιάζουν με αυτά του νέου Jeep Avenger, με το οποίο θα μοιράζεται τη δεύτερη γενιά της πλατφόρμας e-CMP της Stellantis, η οποία χρησιμοποιείται για μικρά αυτοκίνητα και μερικά compact σε όλες τις μάρκες του ομίλου.

Το «600» θα είναι το πρώτο μοντέλο της Fiat σε πλατφόρμα Stellantis μετά τη συγχώνευση του Groupe PSA και της Fiat Chrysler Automobiles.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες που μένει να επιβεβαιωθούν, το νέο Fiat 600 αναμένεται να είναι διαθέσιμο στις κατά τόπου αγορές της Ευρώπης μέχρι το τέλος του έτους, ενώ η επίσημη αποκάλυψή του πιθανόν να πραγματοποιηθεί στις 4 Ιουλίου, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου.

Η Fiat χρησιμοποίησε το όνομα «600» για δύο μοντέλα μικρών αυτοκινήτων, που χρονολογούνται από την αντικατάσταση του Topolino το 1955. Αυτή η έκδοση του «600» έμεινε στην παραγωγή μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1960, με παραλλαγές που περιλάμβαναν το μικρό βαν μοντέλο Multipla.

Το νέο Fiat 600 θα κατασκευάζεται στην Πολωνία στο εργοστάσιο που βρίσκεται στο Tychy, μαζί με το Jeep Avenger, το οποίο παρουσιάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο και του οποίου οι παραδόσεις ξεκίνησαν τον Απρίλιο στην Ιταλία.

Η πλατφόρμα e-CMP υποστηρίζει βενζινοκίνητα, ντίζελ και πλήρως ηλεκτρικά συστήματα κίνησης. Το Jeep Avenger πωλείται μόνο ως ηλεκτρικό αυτοκίνητο με μπαταρία στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές, με έναν 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,2 λίτρων να προσφέρεται μόνο στην Ιταλία, την Πολωνία και την Ισπανία.

Χωρίς να έχει ακόμα επιβεβαιωθεί και το Fiat 600 αναμένεται να ακολουθήσει το ίδιο μοτίβο.

Ένα μικρό crossover της Alfa Romeo που θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα θα παρουσιαστεί επίσης μέχρι το τέλος του 2023 και θα κυκλοφορήσει το 2024. Και αυτό θα κατασκευάζεται στο Tychy.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «600» είναι το πρώτο εντελώς νέο μοντέλο που παρουσιάστηκε από την ιταλική μάρκα μετά το πλήρως ηλεκτρικό «500» το 2020.

Fiat 600

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ