top icon
Κόσμος

Αυτό είναι το νέο MINI Aceman

To νέο MINI Aceman είναι ηλεκτρικό, έχει μήκος λίγο πάνω από 4 μέτρα και τοποθετείται ανάμεσα στο νέο Cooper και το μεγαλύτερο Countryman στη γκάμα της βρετανικής εταιρείας.

Επί της ουσίας, το νέο MINI Aceman που αποκαλύφθηκε μόλις και για πρώτη φορά στην Έκθεση Πεκίνου από τη βρετανική εταιρεία, είναι ένα κόμπακτ crossover, το οποίο έρχεται να μπει… σφήνα, αποκλειστικά ως αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, ανάμεσα στο νέο Cooper και το μεγαλύτερο Countryman.

Έχει μήκος 4,07 μέτρα, πλάτος 1,75 μέτρα και ύψος 1,5 μέτρα – δηλαδή περίπου 20 εκατοστά μακρύτερο από ένα Cooper και με παρόμοιο αποτύπωμα με ένα «τυπικό» μοντέλο της κατηγορίας Β, όπως το Renault Clio ή το Peugeot 208. Ωστόσο, όντας πιο «ψηλό» σε σχέση με αυτά, το νέο Aceman δικαίως αποκτά τον τίτλο του «compact crossover».

MINI Aceman

Από το λανσάρισμα, δύο εκδόσεις θα είναι διαθέσιμες. Το βασικό μοντέλο είναι το Aceman E, το οποίο είναι προσθιοκίνητο και με έναν ηλεκτροκινητήρα να κινεί τους εμπρός τροχούς αποδίδοντας 184 ίππους (135 kW). Αυτοί θα του εξασφαλίζουν επιτάχυνση «0-100» σε 7,9 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 165 χλμ./ώρα.

MINI Aceman

Σε αυτή την εκδοχή η MINI έχει επιστρατεύσει για το Aceman μία μπαταρία με χωρητικότητα 42,5 kWh που εξασφαλίζει αυτονομία 310 μόλις χιλιομέτρων υποστηρίζοντας μέγιστη ταχύτητα φόρτισης που δεν υπερβαίνει τα 75 kW.

MINI Aceman

Το πιο ισχυρό Aceman SE χρησιμοποιεί επίσης έναν ηλεκτρικό κινητήρα με αυξημένη ισχύ στους 218 ίππους (160 kW) που εξασφαλίζουν τελική ταχύτητα 170 χλμ./ώρα και «0-100» σε χρόνο 7,1 δευτερόλεπτα. Εν προκειμένω, η μπαταρία έχει αποθηκευτική δυναμική 54,2 kWh εξασφαλίζοντας αυτονομία που υπερβαίνει οριακά τα 400 χλμ. Επίσης, η μέγιστη για την περίσταση ταχύτητα φόρτισης είναι 95 kW.

MINI Aceman

Σύμφωνα με την MINI, το νέο Aceman, το οποίο μοιράζετα το γνώριμο, high-tech, πλούσια εξοπλισμένο και ευφάνταστο σε σχεδίαση εσωτερικό των εκδοσεων Cooper και Countryman είναι σε θέση να φιλοξενήσει πέντε επιβάτες προσφέροντας ταυτόχρονα ένα πορτ μπαγκάζ με χωρητικότητα 300 λίτρα. Με αναδιπλωμένα τα πίσω καθίσματα η χωρητικότητα αυξάνεται στα 1.005 λίτρα.

MINI Aceman

Εξωτερικά, η κλασική σχεδίαση τριών τμημάτων, που αφορά το αμάξωμα, το περίγραμμα των παραθύρων και την οροφή, έχει επαναπροσδιοριστεί. Σύμφωνα με τη φιλοσοφία περιορισμού όλων των στοιχείων στα απολύτως απαραίτητα, η μετάβαση από το αμάξωμα στις γυάλινες επιφάνειες βελτιστοποιεί τις αεροδυναμικές ιδιότητες του αυτοκινήτου, ενώ οι ενσωματωμένες χειρολαβές θυρών που δεν προεξέχουν τονίζουν την προοδευτική εμφάνιση του MINI Aceman, ενώ τα διαγώνια περιγράμματα στο αμάξωμα κάτω από τις κολόνες Α παραπέμπουν στις χαρακτηριστικές πτυχώσεις των κλασικών μοντέλων Mini στην μπροστινή περιοχή των πλαϊνών πάνελ.

MINI Aceman

Στο εμπρός μέρος, χάρη στη μοναδική σχεδίασή τους, οι γωνιώδεις προβολείς LED τονίζουν την ξεχωριστή θέση του νέου Aceman στην οικογένεια MINI. Το σχήμα τους επεκτείνεται στο καπό του οποίου οι ακριβείς γραμμές χαρίζουν στο μπροστινό μέρος του οχήματος μία ξεχωριστή ταυτότητα. Τα στοιχεία φώτων ημέρας των προβολέων LED μπορούν να αλλάξουν σε τρεις διαφορετικές λειτουργίες, υπογραμμίζοντας τον εκφραστικό, αν μη τι άλλο, του νέου Aceman.

MINI Aceman

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • MINI Aceman
  • MINI Aceman
  • MINI Aceman
  • MINI Aceman
  • MINI Aceman
  • MINI Aceman
  • MINI Aceman
  • MINI Aceman
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ