top icon
Κόσμος

Αυτό είναι το νέο Renault Clio

Η Renault ανανεώνει το Clio προσθέτοντας στο δημοφιλές εδώ και τρεις και πλέον δεκαετίες σούπερ μίνι της περισσότερο στιλ και τις απαραίτητες δόσεις υβριδισμού κάτω από το εμπρός καπό.

Ενώ άλλοι Ευρωπαίοι και μη κατασκευαστές εγκαταλείπουν την κατηγορία Β, η Renault ανανεώνει την παρουσία της σε αυτή παρουσιάζοντας σήμερα την ανανεωμένη εκδοχή του Clio που από το 1990, όταν και παρουσιαστηκε για πρώτη φορά, έως σήμερα, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη περισσότερων από 16 εκατ. αγοραστών ανά τον κόσμο.

Τα νέα στοιχεία που φέρνει μαζί του το φρεσκαρισμένο Clio επικεντρώνονται, πριν από ο,τιδήποτε άλλο, στην αισθητική. Εδώ, το νέο λογότυπο της Renault, η πιο έντονη και εκφραστική γρίλια και τα χαρακτηριστικά και επίσης νέα φωτιστικά σώματα δίνουν τον τόνο «υπογράφοντας» το εμπρός μέρος. Πινελιές ανανέωσης συναντάμε και στο πίσω μέρος, κυρίως στη μορφή του προφυλακτήρα αλλά και στο κάλυμμα των φωτιστικών σωμάτων.

Renault Clio

Στο εσωτερικό, η γαλλική εταιρεία έχει ανανεώσει πολλά από τα υλικά που συνθέτουν τον θάλαμο διαβίωσης των επιβατών προσθέτοντας νέα επίπεδα εξοπλισμού με κορυφαίο το Esprit Alpine. Ο πίνακας οργάνων εμπρός από τον οδηγό είναι ψηφιακός με διαγώνιο από 7 έως και 10 ίντσες (ανάλογα την έκδοση) ενώ το «παρών» δίνει και μια δεύτερη οθόνη στην κεντρική κονσόλα σε διάταξη πορτραίτου με διαγώνιο 7 ή 9,3 ιντσες.

Renault Clio

Σε ότι αφορά τις κινητήριες μονάδες σημείο αναφοράς είναι το αυτοφορτιζόμενο υβριδικό σύνολο E-Tech των 145 ίππων, το οποίο «απαρτίζεται» από έναν ατμοσφαιρικό 1.600άρη βενζινοκινητήρα και δύο ηλεκτροκινητήρες. Από εκεί και πέρα, η Renault διατηρεί την έκδοση διπλού καυσίμου TCe 100 LPG που χρησιμοποιεί ως βάση της έναν 3κύλινδρο κινητήρα.

Renault Clio

Ομοίως, το «παρών» δίνει η βενζινοκίνητη έκδοση TCe 90 με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, καθώς και η πετρελαιοκίνητη Blue dCi 100. Προς ώρας, σε συνδυασμό με την παρουσία στη γκάμα του ανανεωμένου Clio της βασικής και βενζινοκίνητης για την περίσταση παραλλαγής SCe 65, η οποία χρησιμοποιεί έναν 3κύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα 1,0 λίτρου, άγνωστο παραμένει ποιες από τις παραπάνω μονάδες θα εισαχθούν στην ελληνική αγορά.

Renault Clio

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Renault Clio
  • Renault Clio
  • Renault Clio
  • Renault Clio
  • Renault Clio
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ