top icon
Κόσμος

H συλλεκτική Bentley Mulliner Batur

Η νέα Bentley Mulliner Batur θα παραχθεί σε μόλις 18 αντίτυπα σηματοδοτώντας ταυτόχρονα το τέλος του W12 κινητήρα.

Η άρτι αφιχθείσα Bentley Mulliner Batur, η οποία αποκαλύφθηκε σήμερα στο Monterey Car Week στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, είναι ένα νέο 2θυρο, grand touring κουπέ μοντέλο που θα παραχθεί από την Mulliner σε μόλις 18 αντίτυπα της σειράς ενσαρκώνοντας «την αρχή μιας σχεδιαστικής επανάστασης στη Bentley».

Επικεφαλής στον τομέα του σχεδιασμού της Batur τέθηκε ο «αρχηγός» του σχετικού τμήματος της Bentley, Andreas Mindt, έχοντας ως στόχο τη δημιουργία ενός «νέου σχεδιαστικού DNA που θα καθοδηγήσει τελικά τη σχεδίαση της μελλοντικής σειράς ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία της Bentley», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν σήμερα οι δημιουργοί του.

Bentley Mulliner Batur

H Batur είναι επίσης η πιο ισχυρή Bentley μέχρι τώρα, παίρνοντας κίνηση από μια έκδοση του εμβληματικού, συναρμολογημένου στο χέρι, W12 κινητήρα των 6,0 λίτρων της βρετανικής εταιρείας που έχει μεταφορικά και κυριολεκτικά τροφοδοτήσει την επιτυχία της Bentley τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Καθώς ο κινητήρας παίρνει την άγουσα για τα αποδυτήρια στα πλαίσια του ηλεκτρικού μετασχηματισμού της φίρμας, αποδίδει ροπή 1.000 Nm και μέγιστη ισχύ 740 ίππων με την αρωγή δύο υπερσυμπιεστών.

Bentley Mulliner Batur

Συνολικά, πρόκειται για μια ιδιαίτερη κατασκευή η οποία βασίζεται στην Continental GT που παρουσιάστηκε το 2018. Με τη διαφορά ότι εδώ το όλο πακέτο διανθίζεται από πρωτοποριακές τεχνολογίες, όπως η αερανάρτηση τριών θαλάμων, ο ηλεκτρικός μέσω κυκλώματος των 48V και ενεργός έλεγχος της λειτουργίας των αντιστρεπτικών δοκών στις οποίες μπορεί να ασκηθεί ροπή έως και 1.300 Nm σε μόλις 0.3 δλ., το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό (eLSD), το torque vectoring και το σύστημα τετραδιεύθυνσης.

Bentley Mulliner Batur

Από εκεί και πέρα, το αυτοκίνητο «πατά» σε ειδικής σχεδίασης τροχούς που αποτελούνται από 22άρες ζάντες και ελαστικά της Pirelli, ενώ την πέδηση αναλαμβάνουν δίσκοι με διάμετρο 440 και 410 χλστ., σε συνδυασμό με 10πίστονες και 4πίστονες δαγκάνες εμπρός και πίσω, αντίστοιχα.

Bentley Mulliner Batur

Η διθέσια καμπίνα της Batur είναι σχεδιασμένη με γνώμονα την άνεση, την… χλιδή και την εξατομίκευση. Εμπνευσμένη από την αντίστοιχη εικόνα που συναντά κανείς στην Bacalar, η καμπίνα της Batur ξεχωρίζει επίσης για τα βιώσιμα υλικά της.

Bentley Mulliner Batur

Κλείνοντας αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα Batur – η οποία θα συναρμολογείται στο χέρι από τους πολύπειρους τεχνίτες της Mulliner – αντλεί το όνομά της από μια ηφαιστειακή λίμνη που βρίσκεται στο Μπαλί της Ινδονησίας με κάθε ένα από τα ήδη πουλημένα αντίτυπά της να κοστίζει κοντά στα 2 εκατ. ευρώ, χωρίς τους τοπικούς φόρους και τυχόν έξτρα στοιχεία εξοπλισμού.

Bentley Mulliner Batur

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Bentley Mulliner Batur
  • Bentley Mulliner Batur
  • Bentley Mulliner Batur
  • Bentley Mulliner Batur
  • Bentley Mulliner Batur
  • Bentley Mulliner Batur
  • Bentley Mulliner Batur
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ