Ο Bill Ford δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να δούμε στο εγγύς μέλλον μια ηλεκτρική έκδοση της Mustang Coupe.

Στην επίσημη αποκάλυψη της ηλεκτρικής Mustang Mach-E που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ώρες στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, την τιμητική του, μεταξύ άλλων, είχε και ο νυν Πρόεδρος της αμερικάνικης εταιρείας, Bill Ford, ο οποίος σε συζητήσεις που είχε με εκπροσώπους του διεθνούς Τύπου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δούμε στο εγγύς μέλλον μια ηλεκτρική εκδοχή της εμβληματικής Mustang Coupe.

«Ποτέ μη λες ποτέ», ήταν η χαρακτηριστική απάντηση του Προέδρου της Ford Motor Co. σε σχετική ερώτηση που του ετέθη.

Σε ερώτηση αν τελικά η νέα Mustang Mach-E εκπληρώνει τη δέσμευση της εταιρείας να κατασκευάσει πιο αποδοτικές προτάσεις στην κατηγορία των SUV μοντέλων, o Bill Ford δήλωσε:

«Έχουμε ήδη πιο αποδοτικά SUVs. Έχουμε αρκετά υβριδικά, έχουμε ήδη ένα plug-in υβριδικό. Στο παρελθόν, έχοντας ως ζητούμενο τις επιδόσεις, έπρεπε να παρατηθεί κανείς από κάθε τι οικολογικό. Το ένα αναιρούσε το άλλο. Όμως, η συγκεκριμένη τεχνολογία μας έχει φέρει πλέον σε θέση που να μπορεί κανείς να έχει και τα δύο. Αυτό είναι κάτι που περίμενα πολύ καιρό. Το λατρεύω αυτό το αυτοκίνητο!»

Γιατί άραγε η Ford επέλεξε να «εξηλεκτρίσει» το όνομα Mustang και όχι κάποιο άλλο;

«Επιλέξαμε πράγματι να εξηλεκτρίσουμε το πιο εμβληματικό μας όνομα. Αυτό έχει μερικά καλά. Το ένα είναι ότι δυναμώνει την ομάδα μας, καθώς το να εξηλεκτρίσουμε το όνομα Mustang, καθώς και το F-150, θα υποχρεώσει όλους στη Ford να το κάνουν τέλεια. Επίσης, η επιλογή του ονόματος Mustang δείχνει σε όλο τον κόσμο ότι αντιμετωπίζουμε με πολύ σοβαρότητα την ηλεκτροκίνηση.»

Ερωτηθείς αν η Mustang Mach-E θα κλέψει πωλήσεις από την Tesla, ο Bill Ford δήλωσε:

«Θα πάρει πωλήσεις από οπουδήποτε. Πρόκειται για μια πραγματικά πολύ ισχυρή έλευση στην αγορά.»

Ο ίδιος ο Ελον Musk, πάντως, χαιρέτησε την έλευση της ηλεκτρικής Mustang Mach-Ε γράφοντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter τα εξής:

Elon Musk tweet

Πιστεύετε πως και στο φετινό Αυτοκίνητο της Χρονιάς, από τους 7 φιναλίστ, ένα από τα ηλεκτρικά Porsche Taycan & Tesla Model 3, θα μπορούσε να επικρατήσει του συμβατικού ανταγωνισμού (BMW 1 Series, Ford Puma, Peugeot 208, Renault Clio & Toyota Corolla);

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά