top icon
Κόσμος

«Bugatti Rimac», η νέα κοινοπραξία

Η νεοσύστατη «Bugatti Rimac» με έδρα το Ζάγκρεμπ και μοναδικούς μετόχους τις Rimac Group και Porsche, είναι η νέα εταιρεία που θα στεγάζει εφεξής τις Bugatti και Rimac.

Η νεοσύστατη εταιρεία με τη διακριτκή ονομασία «Bugatti Rimac» είναι η κοινοπραξία που εφεξής θα αποτελεί την στέγη των Bugatti Automobiles και Rimac Automobili, όπως επισήμως ανακοινώθηκε προ ολίγου.

Οι CEO των Porsche και Rimac Group, Oliver Blume και Mate Rimac, υπέγραψαν τις σχετικές συμφωνίες, αναφέροντας ότι η κοινή επιχείρηση θα έχει την έδρα της στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, ενώ επισήμως αναμένεται να ιδρυθεί το τέταρτο τρίμηνο του 2021.

Bugatti Rimac

Στα πλαίσια της «Bugatti Rimac», το Rimac Group θα κατέχει μερίδιο στην κοινή εταιρεία που θα φτάνει 55%. Tο υπόλοιπο 45% θα έχει η Porsche, η οποία θα διατηρήσει συγχρόνως το μερίδιο της στo Rimac Group, που αυτή τη στιγμή φτάνει στο 24%.

Θυμίζουμε ότι ο Mate Rimac κατέχει μερίδιο στην… εταιρεία του που φτάνει το 34%, ενώ 12% του μετοχικού σχήματος του Rimac Group ανήκει στο Hyundai Motor Group – το υπόλοιπο 27% ανήκει σε διάφορους μη κατονομαζόμενους επενδυτές.

«Η Bugatti θα ενταχθεί στην κοινοπραξία από τον τρέχοντα ιδιοκτήτη της, την Volkswagen, ενώ στη συνέχεια οι μετοχές θα μεταφερθούν στην Porsche», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του Γερμανού κατασκευαστή.

Τι δήλωσαν οι εκπρόσωποι των μετόχων της «Bugatti Rimac»

O Oliver Blume, Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Porsche, δήλωσε:

«Συνδυάζουμε την ισχυρή τεχνογνωσία της Bugatti στον τομέα των αυτοκινήτων με την τεράστια καινοτόμο δύναμη της Rimac στον εξαιρετικά υποσχόμενο τομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας. Η Bugatti είναι μια μάρκα πλούσια σε παράδοση, εμβληματικά προϊόντα και πιστή πελατειακή βάση. Εκτός από την τεχνολογία, η Rimac παρέχει νέες προσεγγίσεις στους τομείς της ανάπτυξης και οργάνωσης».

Ο Mate Rimac, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Rimac, δήλωσε με τη σειρά του:

«Αυτή είναι πραγματικά μια συναρπαστική στιγμή. Η Rimac Automobili έχει αναπτυχθεί πολύ γρήγορα και η κοινή επιχείρηση οδηγεί την εταιρεία σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Η Bugatti και η Rimac ταιριάζουν τέλεια μεταξύ τους και αμφότερες συνεισφέρουν σημαντικά πλεονεκτήματα: έχουμε καθιερωθεί ως πρωτοπόρος στον κλάδο της ηλεκτρικής τεχνολογίας, ενώ η Bugatti έχει πάνω από έναν αιώνα εμπειρίας στην εξέλιξη αυτοκινήτων και συνεπώς φέρνει μαζί της μια παράδοση που είναι πρακτικά μοναδική στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας. Μαζί θα συνδυάσουμε τις γνώσεις μας, την τεχνολογία και τα περιουσιακά μας στοιχεία με στόχο τη δημιουργία πολύ ειδικών αυτοκινήτων στο μέλλον».

Bugatti Rimac

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι CEO της Bugatti Rimac, αλλά και της Rimac Technologies θα είναι ο Mate Rimac, ενώ ο Oliver Blume και ο Lutz Meschke, Αντιπρόεδρος και Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Οικονομικών και Πληροφορικής στην Porsche AG, θα αναλάβουν χρέη μελών του Εποπτικού Συμβουλίου της νεοσύστατης «Bugatti-Rimac».

Μετά τη σύσταση της τελευταίας, η οποία θα απασχολεί περί τους 430 υπαλλήλους (300 στις κεντρικές εγκαταστάσεις του Ζάγκρεμπ και 130 στη Γαλλία), η Bugatti Automobiles SAS θα συνεχίσει να υφίσταται, με τα μοντέλα της να εξακολουθούν να παράγονται στο Molsheim.

Bugatti Rimac

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Bugatti Rimac
  • Bugatti Rimac
  • Bugatti Rimac
  • Bugatti Rimac
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ