top icon
Κόσμος

H Bugatti εγκαταλείπει τον W16 για τα μάτια ενός υβριδικού V16

Η Bugatti γυρίζει μια σημαντική σελίδα στην ιστορία και σε λίγους μήνες από σήμερα θα παρουσιάσει ένα νέο hypercar που θα τροφοδοτείται από τον νέο και υβριδικό V16 κινητήρα της.

Η τελευταία φορά που ένας V16 κινητήρας βρέθηκε στο αυτοκινητικό προσκήνιο ήταν το 1991 στο σώμα της Cizeta V16T. Πλέον όμως ήρθε η ώρα ώστε ο 16κύλινδρος σε διάταξη V κινητήρας να επανέλθει στο πρώτη γραμμή του πυρός – και μάλιστα σε υβριδική εκδοχή.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Bugatti, το νέο της hypercar, το οποίο θα παρουσιαστεί τον προσεχή κιόλας Ιούνιο, δεν θα «φορά» τον γνώριμο W16 κινητήρα των Chiron και Veyron, αλλά έναν ολοκαίνουργιο V16.

Η εταιρεία δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τον εν λόγω κινητήρα, όπως η χωρητικότητά ή η ιπποδύναμη του, αλλά αποκάλυψε ένα βίντεο που δίνει μια πρώτη γεύση της ηχητικής παρουσίας του εν λόγω συνόλου.

Το σίγουρο είναι ότι ο νέος V16 θα αποτελέσει μέρος του πρώτου υβριδικού συστήματος κίνησης της Bugatti, το οποίο η εταιρεία περιγράφει ως «ασύγκριτο σε κάθε λεπτομέρεια, και μια καθαρή ενσάρκωση του DNA της Bugatti, που δημιουργήθηκε για το παρόν και το μέλλον».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ