top icon
Κόσμος

BYD Seal U DM-i: Νέο μεγάλο Plug-in Hybrid SUV για την Ευρώπη

Το BYD Seal u DM-i έκανε πρεμιέρα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, στην Plug-in Hybrid εκδοχή, ενώ ξεκινάει άμεσα την εμπορική του πορεία σε ηλεκτρική έκδοση.

Το BYD Seal U είναι ένα SUV της μεσαίας κατηγορίας, με μήκος 4,77 μέτρα που ξεκινάει άμεσα την εμπορική του πορεία στην Ευρώπη, αρχικά σε ηλεκτρική έκδοση. Σήμερα παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης 2024 η νέα Plug-in Hybrid εκδοχή του, η οποία θα είναι διαθέσιμη στην αγορά μέσα στην άνοιξη.

byd seal u dm-i

Αποκρυπτογραφώντας το αρκτικόλεξο του ονόματός του, το BYD Seal U DM-i είναι ένα υβριδικό μοντέλο, του οποίου το DM σημαίνει Dual Motor. Θα εφοδιάζεται ένα βενζινοκινητήρα που θα συνδυάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ, δίνοντας προτεραιότητα στην ηλεκτρική λειτουργία.

Όσον αφορά τη φόρτιση έχει τη δυνατότητα ανάκτησης ενέργειας από 30% έως 80% σε μόλις 35 λεπτά της ώρας, κάνοντας χρήση ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος. Ωστόσο, σε αυτή τη φάση δεν ανακοινώθηκαν οι τεχνικές προδιαγραφές του μοντέλου που αφορούν την ευρωπαϊκή αγορά.

byd seal u dm-i

Έτσι, μπορούμε μόνο να έχουμε μια εικόνα από τις προδιαγραφές που έχει το μοντέλο στην Κίνα. Εκεί εφοδιάζεται με έναν 4κύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1,5 λίτρων με 110 ίππους και ένα ηλεκτρικό μοτέρ, με τη μπαταρία που είναι διαθέσιμη να είναι σε δύο μεγέθη 18,3 ή 26,6 kWh, με την ηλεκτρική αυτονομία να είναι 110 ή 150 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τον παλαιότερο κύκλο NEDC.

byd seal u dm-i

Ένα SUV 4,77 μέτρων

Σχεδιαστικά το Plug-in Seal U DM-i ακολουθεί τη φιλοσοφία της κινεζικής φίρμας, με απαλές γραμμές, φωτιστικά τύπου μπούμερανγκ και εισαγωγές αέρα, εμπρός και στο πλάι της μάσκας, που έχουν σκοπό την καλύτερη ψύξη του κινητήρα.

byd seal u dm-i

Τα προστατευτικά του αμαξώματος περιμετρικά, αλλά και στους θόλους, ενισχύουν τον περιπετειώδη χαρακτήρα του μοντέλου, ενώ οι μεγάλοι τροχοί 19 ιντσών τη δυναμική του. Οι τελευταίοι διακρίνονται για τη διχρωμία τους.

byd seal u dm-i

Ένα σύγχρονο SUV, με μήκος 4,77 μ., πλάτος 1,89 μ. και ύψος 1.67 μ. που μπορεί να φιλοξενήσει πέντε επιβάτες. Στο εσωτερικό του συναντάμε επενδύσεις από δέρμα vegan, ατμοσφαιρικό φωτισμό, ενώ τα εμπρός καθίσματα είναι μονοκόμματα, με ενσωματωμένα προσκέφαλα.

Ο κρυστάλλινος επιλογέας ταχυτήτων που είναι τοποθετημένος στη βάση της κεντρικής κονσόλας, διακρίνεται για την κομψή του σχεδίαση. Η μεγάλη οθόνη στο κέντρο του ταμπλό κλέβει τις εντυπώσεις, τόσο με τις διαστάσεις της 15,6 ίντσες, όσο και με την τεχνολογία που προσφέρει.

byd seal u dm-i

Προσφέρει δυνατότητα ελέγχου των λειτουργιών μέσω φωνητικών εντολών, με το μεγάλο SUV να διαθέτει επίσης στον εξοπλισμό του, επαγωγική φόρτιση smartphone, ηχοσύστημα Infinity και δυνατότητα ασύρματων ενημερώσεων (OTA).

Όσον αφορά τους χώρους, αυτοί ικανοποιούν και με το παραπάνω, καθώς προσφέρουν ανέσεις για πέντε, αλλά και όλες τις αποσκευές τους, που μπορεί να φτάνουν τα 552 λίτρα. Επιπλέον έχει τη δυνατότητα αναδίπλωσης των πίσω καθισμάτων σε αναλογία 60:40, ενώ με πλήρη αναδίπλωση ο όγκος του χώρου αποσκευών φτάνει τα 1.440 λίτρα.

byd seal u dm-i

Η διάθεση του BYD Seal U DM-i έχει προγραμματιστεί για την άνοιξη του 2024, όσον αφορά την ευρωπαϊκή αγορά, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει λόγος για τις τιμές του.

byd seal u dm-i

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • byd seal u dm-i
  • byd seal u dm-i
  • byd seal u dm-i
  • byd seal u dm-i
  • byd seal u dm-i
  • byd seal u dm-i
  • byd seal u dm-i
  • byd seal u dm-i
  • byd seal u dm-i
  • byd seal u dm-i
  • byd seal u dm-i
  • byd seal u dm-i
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ