top icon
Επικαιρότητα

Covid-19: Ακινησία αυτοκινήτου. Τι να προσέξω; 

Αυτή την εποχή ενδέχεται το αυτοκίνητό μας να είναι μόνιμα παροπλισμένο. Τι πρέπει να προσέξουμε για να μην έχει πρόβλημα από την ακινησία; 

«Αποθήκευση» αυτοκινήτου 

Ένας σημαντικός κίνδυνος κατά την «αποθήκευση» του οχήματος, και για να ακριβολογούμε κατά τη διάρκεια του μεγάλου σε διάρκεια παρκαρίσματος, είναι η φθορά του αμαξώματος. Για το λόγο αυτό, πρέπει να τηρούνται κάποιες διαδικασίες, περιλαμβανομένης της περιοδικής επιθεώρησης και συντήρησης. Οι ιδιοκτήτες πρέπει να ορίσουν διαδικασίες και μέτρα προφύλαξης, ιδιαιτέρως στις περιπτώσεις που τα οχήματα φυλάσσονται σε ανοιχτό χώρο, καθώς εκτίθενται σε πολλούς αερομεταφερόμενους ρύπους. Για την αποτροπή ή τη μείωση της πιθανότητας πρόκλησης τέτοιας ζημιάς, τα οχήματα πρέπει να επιθεωρούνται, και τυχόν υπολείμματα που μπορεί να βλάπτουν τη βαφή να απομακρύνονται αμέσως. Η συχνότητα των επιθεωρήσεων ορίζεται παρακάτω, ανεξάρτητα από το χώρο αποθήκευσης (ανοιχτό ή κλειστό). 

Covid-19: Ακινησία αυτοκινήτου. Τι να προσέξω;

Βραχυπρόθεσμη στάθμευση 

• Όπου είναι δυνατόν, τα οχήματα πρέπει να φυλάσσονται σε χώρο κλειστό, στεγνό και καλά αεριζόμενο, να στηρίζονται σε γερό, στεγνό έδαφος χωρίς γρασίδι ή χόρτα και όπου είναι δυνατόν να μην εκτίθενται απευθείας στον ήλιο. 

• Πρέπει να υπάρχει αρκετός χώρος γύρω από κάθε όχημα, ώστε να διευκολύνεται η περιοδική επιθεώρηση. 

• Τα οχήματα δεν πρέπει να σταθμεύονται κοντά ή κάτω από φυλλώματα δέντρων ή δίπλα σε νερό, καθώς απαιτείται πρόσθετη προστασία σε συγκεκριμένες περιοχές. 

Covid-19: Ακινησία αυτοκινήτου. Τι να προσέξω;

Μακροπρόθεσμη στάθμευση (πλέον των παραπάνω) 

• Η μπαταρία πρέπει να αποσυνδεθεί, αλλά όχι να αφαιρεθεί από το όχημα. 

• Τα μάκτρα των υαλοκαθαριστήρων πρέπει να αφαιρεθούν και να τοποθετηθούν στο εσωτερικό του οχήματος. Βεβαιωθείτε ότι τα μπράτσα των υαλοκαθαριστήρων δεν ακουμπούν πάνω στο παρμπρίζ. 

• Τα τάσια των τροχών (εάν υπάρχουν) πρέπει να αφαιρεθούν και να τοποθετηθούν στο χώρο αποσκευών. 

• Συμπλέξτε την 1η (σε μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων) ή την «P» (σε αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων) εκτός του χειρόφρενου. 

• Ρυθμίστε τους διακόπτες του συστήματος κλιματισμού στην «ανοιχτή» θέση, για να παρέχεται εξαερισμός όπου αυτό είναι δυνατόν. 

Covid-19: Ακινησία αυτοκινήτου. Τι να προσέξω;

• Βεβαιωθείτε ότι όλα τα παράθυρα, οι πόρτες, το καπό, η πόρτα του χώρου αποσκευών, το καπό του χώρου αποσκευών, η πτυσσόμενη οροφή και η οροφή είναι τελείως κλειστά και το όχημα κλειδωμένο. 

• Η πίεση των ελαστικών θα πρέπει να συμπίπτει με τη μέγιστη αναγραφόμενη πίεση κίνησης του οχήματος. Αλλάζετε κάθε τρεις μήνες τη θέση στάθμευσης, προκειμένου τα ελαστικά να πατήσουν σε διαφορετικό σημείο. 

• Μια πρακτική για να διασφαλίσετε ότι τα ελαστικά θα πατήσουν σε διαφορετικό σημείο είναι να σημειώνετε κάθε φορά με κιμωλία το σημείο επαφής τους με το έδαφος. 

#ΜένουμεΣπίτι, λοιπόν, αλλά προσέχουμε την κατάσταση του αυτοκινήτου μας, για να αποφύγουμε άσχημα και δαπανηρά θέματα που θα ακολουθήσουν τον εγκλεισμό μας._ Μ. Σαλ. 

Covid-19: Ακινησία αυτοκινήτου. Τι πρέπει να προσέξω;

Διαβάστε εδώ και για την απολύμανση του αυτοκινήτου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ