Επικαιρότητα Κόσμος

Daimler: Περικοπές 15.000 θέσεων εργασίας

H Daimler, η μητρική εταιρεία της Mercedes-Benz, σκοπεύει να ανακοινώσει αύριο ένα ευρύ σχέδιο αναδιάρθρωσης που θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την περικοπή 15.000 θέσεων εργασίας.

Σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ της γερμανικής Handelsblatt, στην αυριανή ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Mercedes-Benz ο ισχυρός άνδρας της εταιρείας, Ola Kallenius θα ανακοινώσει ένα ευρύ σχέδιο αναδιάρθρωσης της τελευταίας, στο οποίο θα περιλαμβάνονται πλάνα για την περικοπή 15.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως.

Θυμίζουμε πως τον περασμένο Νοέμβριο η γερμανική εταιρεία είχε προϊδεάσει την κοινή γνώμη λέγοντας πως σκοπεύει να περικόψει τουλάχιστον 10.000 θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο μέσα στα προσεχή χρόνια ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά της.

Από το νέο αναπτυξιακό πλάνο που πρόκειται να ανακοινωθεί, η Daimler προσδοκά σε εξοικονομήσεις που θα υπερβούν τα 1,4 δις ευρώ.

Σύμφωνα με τις άνω πηγές, στο σχεδιασμό των Γερμανών περιλαμβάνονται και σημαντικές ανακατατάξεις στην προϊοντική γκάμα της εταιρείας, ούτως ώστε μοντέλα που δεν αποδίδουν οικονομικά να πάρουν την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Παρ’ ότι τίποτα δεν είναι επιβεβαιωμένο μέχρι στιγμής, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για την απόφαση των Γερμανών της Daimler να μην προβούν στην αντικατάσταση μοντέλων, όπως οι S-Class Cabrio και S-Class Coupe, ενώ αβέβαιο θεωρείται πως είναι το μέλλον και της B-Class.

Θυμίζουμε πως πρόσφατα η γερμανική εταιρεία επιβεβαίωσε την παύση παραγωγής της Χ-Class.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου