Επικαιρότητα Κόσμος

Δείτε την Mercedes-AMG GT R Pro να «γράφει» στο Nurburgring χρόνο 7:04.632 [+video]

Λίγα 24ωρα μετά την επίσημη πρεμιέρα της στις ΗΠΑ, η γερμανική εταιρεία δίνει στη δημοσιότητα το βίντεο της επίδοσης των 7 λεπτών και 04.632 δλ. της νέας Mercedes-AMG GT R Pro στην «Πράσινη Κόλαση».

Η Mercedes-AMG GT R Pro είναι μία έκδοση «φτιαγμένη» για ακόμα πιο απολαυστικές και αποτελεσματικές σε επίπεδο επιδόσεων… βόλτες στην πίστα. Με σημείο αναφοράς ασφαλώς την GT R, η coil-over ανάρτηση της έκδοσης «Pro» διαθέτει ακόμα περισσότερες δυνατότητες «προσωποποίησης» καθώς εδώ υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης της προφόρτισης των ελατηρίων με μηχανικό τρόπο και επιπρόσθετα της συμπίεσης και του βαθμού επαναφοράς των αμορτισέρ. Η τελευταία διαδικασία γίνεται εύκολα, χωρίς χρήση εργαλείων, μέσω ενός συστήματος με διαδοχικά «κλικ» πάνω στα αμορτισέρ του αυτοκινήτου. Συν τοις άλλοις, στον εμπρός άξονα προστέθηκε μία ρυθμιζόμενη ράβδος στρέψης από carbon για ακόμα καλύτερη ακαμψία, με τα άνω ψαλίδια να διαθέτουν πλέον, όπως και τα κάτω, σφαιρικά Uniball ρουλεμάν.

Από εκεί και πέρα, επεμβάσεις με γνώμονα τη χρήση σε πίστα έγιναν στην περιορισμένης παραγωγής GT R Pro και στις ηλεκτρονικά ελεγχόμενες βάσεις του κινητήρα και του συστήματος μετάδοσης, ενώ προαιρετικά υπάρχει η δυνατότητα εγκατάστασης συστήματος πυρόσβεσης και roll cage. Τα φρένα του αυτοκινήτου δε αποτελούνται από κεραμικούς δίσκους συνδυαζόμενες για την περίσταση με μαύρου χρώματος δαγκάνες, ενώ στην καμπίνα μάτι… βγάζουν τα νέα μπάκετ καθίσματα (AMG Performance Seats), μεγάλο μέρος των οποίων είναι κατασκευασμένο από carbon ούτως ώστε να εξοικονομηθούν, σε συνδυασμό με το εξωτερικό πακέτο Carbon Package I, μερικά ακόμα πολύτιμα κιλά.

Δείτε στη συνέχεια πως η Mercedes-AMG GT R Pro «έγραψε» στο Nurburgring χρόνο 7 λεπτών και 04.632 δλ. με τον οδηγό αγώνων, Maro Engel, πίσω από το τιμόνι της._X.A.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου