Επικαιρότητα Κόσμος

DS Active Scan Suspension – η ανάρτηση που ανιχνεύει το δρόμο

Το DS Active Scan Suspension ανιχνεύει τις επικείμενες ανωμαλίες του οδοστρώματος στα πέντε μέτρα μπροστά από το αυτοκίνητο και προσαρμόζει σε πραγματικό χρόνο τις ρυθμίσεις σε κάθε ένα από τα αμορτισέρ ξεχωριστά.

Το 1955 η αρχέτυπη DS ενέπνευσε τον κόσμο, τον πλημύρισε με τεράστια έκπληξη και θαυμασμό, όχι μόνο με τον εκπληκτικό σχεδιασμό της, αλλά και με την πρωτοποριακή τεχνολογία της. Ο κόσμος ακόμα και σήμερα θυμάται την υδροπνευματική ανάρτηση, ένα σύστημα που έθεσε νέα πρότυπα στο κράτημα του αυτοκινήτου και στην άνεση των επιβατών, καθώς ήταν πολλά επίπεδα πάνω από τον ανταγωνισμό όχι μόνο εκείνης της εποχής, αλλά και πολύ μεταγενέστερου. Λίγες δεκαετίες αργότερα, εμπνευσμένη από αυτήν την καινοτομία που έδινε το σήμα και έχει αφήσει μόνιμο στίγμα στην κοινή γνώμη, οι μηχανικοί της DS Automobiles ανέπτυξαν ένα ενεργό σύστημα ανάρτησης με ειδική κάμερα σάρωσης του δρόμου. Το DS Active Scan Suspension ανιχνεύει τις επικείμενες ανωμαλίες του οδοστρώματος στα πέντε μέτρα μπροστά από το αυτοκίνητο και προσαρμόζει σε πραγματικό χρόνο τις ρυθμίσεις σε κάθε ένα από τα τέσσερα αμορτισέρ ξεχωριστά.

DS 7 CROSSBACK E-TENSE

Το DS Active Scan Suspension είναι η «πρόβλεψη» του δρόμου μπροστά από το αυτοκίνητο. Για το σκοπό αυτό, μια κάμερα τοποθετημένη πίσω από το παρμπρίζ που συνδέεται ηλεκτρονικά με τον εμπρός και πίσω άξονα, συνεργάζεται με τέσσερις αισθητήρες ύψους και τρία επιταχυνσιόμετρα για την ανάλυση των αλλαγών στην επιφάνεια του δρόμου. Με τα δεδομένα που συλλέγονται από την κεντρική μονάδα του συστήματος, προσαρμόζεται ανάλογα η απόκριση της ανάρτησης του DS 7 Crossback. Το σύστημα μεταδίδει αυτά τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο σε μια ECU (Ηλεκτρονική Μονάδα Ελέγχου), η οποία ενεργεί σε κάθε τροχό ανεξάρτητα. Ανάλογα με τις πληροφορίες που λαμβάνονται, το ECU προσαρμόζει συνεχώς την ανάρτηση, καθιστώντας την πιο σφιχτή ή πιο μαλακή, ανάλογα. Είναι μια διαδικασία που «απογειώνει» την άνεση για τον οδηγό και τους επιβάτες, του εξαιρετικού αυτού SUV της DS Automobiles.

Παρακολουθήστε το βίντεο για να δείτε την λειτουργία του DS Active Scan Suspension:

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου